Ünlü ekonomist hedefi 12'den vuracak yatırımı açıkladı: "Elinizdeki parayı 3'e 5'e katlayacak!"

Ünlü ekonomist hedefi 12'den vuracak yatırımı açıkladı: "Elinizdeki parayı 3'e 5'e katlayacak!"

Ünlü ekonomist Mert Başaran'dan yatırımcılara bomba bir tavsiye geldi. Başaran, o yatırım aracının rekor kıracağını iddia etti.

Mert Başaran, yatırımcılara al tavsiyesi vererek o yatırım aracının rekor kıracağını açıkladı.

accountant-calculating-profit-with-financial-analysis-graphs-74855-4937.webp

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak dolar, altın, borsa ve kripto paralar haricinde son dönemde kazanç anlamında fonlara girişler fazlalaştı.

financial-data-53876-120032.webp

Ünlü ekonomist Mert Başaran da yatırım fonlarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başaran, borsa tecrübesi olmayan yatırımcılara borsaya girilmemesi konusunda kritik uyarılarda bulunarak “Ben yüzde 100 hisse fonu tarzı fonlarda olunmasını tercih ederim” dedi.

macro-shot-financial-concept-53876-14671.webp

ALTIN TAVSİYELER

Fonların çok kazandırdığını söyleyen Başaran, portföyde neler olması konusunda altın tavsiyede bulundu. Başaran, “Türkiye Borsası ile ilgili 3 tane fonunuz olması gerekiyor. Yurt dışıyla ilgili bir veya iki tane fonun olmalı. Ondan sonra Eurobond ve tahviller ile ilgili fonların olması lazım. 78 tane fonun uzun vadeli şekilde olması gerekiyor. Bunları arada paranızın durumuna göre değerlendirmek isterseniz, o zaman hisse ağırlıklı veya blockchain ağırlıklı yurt dışı ve yurt dışı hisselere sepet yapıyorum” dedi.