Ünlü otomobil bayisi de iflasın eşiğinde! Konkordato ilan ettiler

Ünlü otomobil bayisi de iflasın eşiğinde! Konkordato ilan ettiler

Bu kez kötü haber, otomotiv sektöründen geldi. Denizli’de faaliyet gösteren Carsan, Skywell ve Leapmotor markalarının bayiliğini üstlenen firma, konkordato talebinde bulunma kararı aldı.

Denizli merkezli otomotiv bayisi Carsan, Denizli şehrinde faaliyet gösteren Skywell ve Leapmotor markalarının bayiliğini üstleniyordu. Ancak, şirket mali zorluklarla karşılaşarak konkordato ilan etmek durumunda kaldı.

MAHKEME KARARI VE GEÇİCİ MÜHLET

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 15 Ocak itibariyle başlamak üzere şirkete 3 ay geçici mühlet verdi. Mahkeme, konkordato komiseri heyeti olarak SMMM-BD Hüseyin Erikler, SMMM Ramazan Borucu ve Av. Samim Horasanlı’yı atadı.

Carsan’ın ilan ettiği konkordato sonrası çok sayıda kişinin mağdur olduğu iddia edildi. Gazeteci Emre Özpeynirci konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda;

"Skywell ve Leaptor markalarının Denizli bayisi Carsan, konkordato ilan ettiği için arkasında birçok mağdur bırakmış. Birçok kişi parasını ödediği halde araçlarını alamamış. Dün gelen yoğun mesajlar sonrasında konuyu Skywell'in distribütörü Ulu Motor yetkililerine sordum. Şu cevabı verdiler; "Konkordato komiseri ile iletişim halindeyiz. Bayimizin mal varlığı ve kiralamada araçları var. Yapılandırarak müşterilerin ödemelerini yapacaklar" dedi.