
Yabancı yatırımcı aylar sonra ilk kez uğradı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre yabancı yatırımcı, 9 Haziran haftasında Türk hisse senetlerine 262 milyon dolarla giriş yaptı.
Merkez Bankası verilerine göre yabancı yatırımcı, 9 Haziran haftasında Türk hisse senetlerine 262 milyon dolarla girdi.
Seçim belirsizliğinin sona ermesiyle birlikte piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. AKP’nin farklı ekonomi politikalarının ardından ülkeyi terk eden yabancı yatırımcı da değişikliği gözlemeye başladı.
ORTODOKS BEKLENTİLER ARTTI
Ekonomi koltuğuna piyasaların sevdiği bir isim olarak belirtilen Mehmet Şimşek’in gelmesi ve Merkez Bankası koltuğuna Hafize Gaye Erkan’ın oturmasıyla da ‘ortodoks’ beklentiler arttı. Bu durum yabancıların Türk hisseleri almasına da neden oldu.
KASIM AYINDAN BERİ İLK
Merkez Bankası verilerine göre yabancı yatırımcılar 9 Haziran haftasında 262 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Bloomberg verilerine göre yabancılar en son kasımın ilk haftasında bu büyüklükte bir giriş yapmıştı.