Zorlu: Haklarımızı arayacağız

Zorlu: Haklarımızı arayacağız

Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Basmane çukurunu alan Folkart'ın inşaata başlayacağını açıklaması üzerine "Haklarımızı yasal platformda arayacağız" dedi

Basmane çukurunun Ocak ayında 80 milyon dolara Sancak Ailesi'ne ait Saya Grup'a satılması ve satış sonrası Saya Grup bünyesindeki Folkart'ın, proje hazırlatarak eylül ayı başında tapuyu alması ve zemin iyileştirme çalışmaları hazırlıklarına başlaması, Güçbirliği Holding'in tepkisine yol açtı.

Projenin ve arazinin büyük ortağı Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Mazhar Zorlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, satış sonrası yaptığı ilk basın toplantısında, mevcut davalar sona ermeden inşaatın yapılamayacağını söylemişti. Kemal Zorlu, hukuki prosedür tamamlanmadan alanda çalışma gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çekti. Kemal Zorlu, tapuyu alan Folkart'ın inşaata başlayacağı açıklaması üzerine yazılı olarak bir açıklama daha yaparak şunları söyledi:

"Basmane çukuru olayındaki yasal çerçeveye sığmayan uygulamalar maalesef devam etmektedir. Sessizliğimiz, haklılık boyutumuzun üst seviyede olmasındandır. Önümüzdeki günlerde, konunun su yüzündeki bilinenleri ile su altındaki bilinmeyen zannedilenleri, sorumluları birkaç defa düşünmeye sevk edecek hususlar söz konusudur. Her kim olursa olsun kurum başındaki en üst düzeyden en alt düzeye kadar imzası bulunan tüm kişiler resmi ve özel olarak sorumluluk taşımaktadırlar. Attıkları imzaların gelecekte kendilerine getireceği büyük hükümlülüklerini unutmamalıdırlar. Bizim üzerimizde, başka yollarla hakimiyet kurmaya çalışarak yanlış noktalara gitmesinler. Kanuni haklarımızın her birini yasal platformda arayacağız, binlerce ortağımıza gelişmelere göre sonuna kadar bilgi paylaşımında bulunacağız.”