Akbank'tan yeni yıl sürprizi! 1 Milyon TL'lik konut kredisinde bomba taksit sayısı

Akbank'tan yeni yıl sürprizi! 1 Milyon TL'lik konut kredisinde bomba taksit sayısı

Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber Akbank'tan geldi. Yeni yılla birlikte 1 milyon TL'lik kredi kampanyasının koşullarını duyuran bankadan taksit sürprizi de geldi.

Konut kredisi için başvuru yapmak isteyenlere yeni yılın ilk müjdeli haberi Akbank'tan geldi. Ev sahibi olma hayali kuranlar için Akbank uygun kredili konut kampanyası ile harekete geçti. Peki, Akbank'ın konut kredisi kampanyasının özellikleri neler?

female-hand-operating-calculator-front-villa-house-model-1387-956.webp

AKBANK'TAN 2024'E ÖZEL KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Akbank müşterileri konut kredisi kampanyasından yararlanmak istemeleri halinde bazı koşullar ile karşılaşıyorlar. 10 yıl vadeli olarak çekilebilen konut kredisinde Akbank'ta bir yaş hesabı da bulunuyor. Müşterinin yaşı ile konut kredisi vadesinin toplamının 70'i geçmemesi gerekiyor. 64 yaşındaki bir müşteri en fazla 6 yıl vadeli konut kredisi çekebiliyor. Bunun dışında herhangi bir kısıtlama uygulanmıyor.

Akbank'ın konut kredisi faizi şu anda bankacılık piyasasındaki en düşük konut kredisi faizlerinden birisi oluyor. Müşteriler aylık yüzde 2,80 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. Kredi faizlerinin yüksek olmasından dolayı bu oran bankacılık piyasasında makul olarak görülmeye başlandı.

hand-agent-with-home-palm-key-finger-1421-85.webp

Akbank konut kredisi kullandırmak için müşterinin satın alacağı evde ipotek tesis edilmesini de istiyor. Bu işlem yapıldıktan sonra müşteri kredi borcu kapanana kadar bankadan habersizce bu konutu satamıyor. Kredi borcu ödenmezse Akbank bu ipotek hakkını işleme koyup konutun mülkiyetini alarak krediyi komple kapatabiliyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

akbank-konut-kredisi-001.jpg

120 AY VADELİ KONUT KREDİSİNDE YÜZDE 2,80'LİK FAİZ

Akbank'tan konut kredisi çekmek isteyenlere aylık yüzde 2,80 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekenler bu bankaya 10 yıl boyunca her ay 29.057 TL kredi taksiti ödüyorlar. Kullanılan 1 Milyon TL konut kredisi karşılığında 10 yılda ise bu bankaya toplamda 3,5 Milyon TL geri ödeme yapılıyor. Kredinin sadece faiz maliyeti ise 2,4 Milyon TL oluyor.

realtor-agent-giving-key-apartment-new-owner-1150-15013.webp

KREDİNİN YILLIK MALİYET ORANI YÜZDE 40,04

Çekilen konut kredisi için Akbank 5.000 TL tahsis ücreti, 1.620 TL ipotek ücreti, 7.700 TL ortalama ekspertiz ücreti olmak üzere toplamda 14.320 TL masraf talep ediyor. Kullanılan kredinin yıllık maliyet oranı ise yüzde 40,04 olarak açıklandı.