Aman dikkat! Bir anda evsiz kalabilirsiniz

Aman dikkat! Bir anda evsiz kalabilirsiniz

Ucuz olduğu için tercih edilen hisse tapulu daireler birçok riski içinde barındırıyor. Uzman isimler, 'hisse' tapulu evlerle ilgili vatandaşları her an evsiz kalabilecekleri konusunda uyarıyor.

Yurttaşlar kötü ekonomik koşullardan yatırım için son zamanlarda hisse tapulu dairelere yöneldi. Ancak ucuz diye tercih edilen hisse tapulu bu daireler birçok riski de içinde barındırıyor. İnternet sitelerinde ilanlar son sürat artarken uzman isimler ise, 'hisse' tapulu evlerdeki risklere dikkat çekiyor.

"İMAR PLANLARINI DEĞİŞTİRİYORLAR"

Konuyla ilgili Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, "Belediyeler kendi içerisinde imar planlarını değiştiriyorlar. O gün üzerinde bina olan yer bugünkü imar planında yeşil alana, okul arsasına dönüşmüş olabilir. Vatandaşlar ev aldım derken yeşil alana dönüştürülmüş bir yere sahip olabilirler" dedi.

2-cvy2.jpg

Hisseli tapu alınırken en önemli noktalardan biri imar durumu bilgisi. Çünkü 10 katlı bir bina yeniden yapılmak üzere yıkıldığında 5 kata düşebiliyor. Bu olasılık onlarca örnekten sadece biri. Kas, "17 metrekarelik arsa payınız olduğu dönemde, 10 katlı bina 5 kata düştü. İmar durumu nedeniyle 17 metrekarelik arsanız sizin yarıya düşüyor, 120 metrekarelik daire de 60 metrekare oluyor" diye konuştu.

"HİSSENİZİ BİR BAŞKASI İHALEYLE SATIN ALMA YOLUNA GİREBİLİYOR"

ATV Haber'in haberine göre bir diğer önemli nokta ise hissedarlardan biri, ortaklığın giderilmesi için dava açabilir. Böylece siz istemeseniz de tüm mülkün satışı gerçekleşebilir. Kas, "Bu noktada olacak şey şu; mülk artık sizin olmaktan çıkıyor. Hissenizi bir başkası ihaleyle satın alma yoluna girebiliyor." dedi.