Ev sahipleri yaşadı! 5000 TL para iadesi için tapuya akın ediyorlar

Ev sahipleri yaşadı! 5000 TL para iadesi için tapuya akın ediyorlar

Ev sahipleri için son beş yılda ödeme yaptıkları emlak vergilerini geri alma şansı doğdu. Peki 5000 TL'lik iadeyi almak için hangi adımları izlemek gerekiyor?

Ev sahipleri, son beş yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alabilecek. Fakat, bu fırsattan yararlanabilmek için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Emlak vergisi muafiyeti için gereken şartlar ve başvuru süreci merakla araştırılıyor. İşte detaylar...

model-houses-and-coins-with-people-using-the-calcu-ele8lkk-min-950x900.jpg

5000 TL EMLAK VERGİSİ GERİ İADE ALMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR? 

Tapu sahiplerinin muafiyet hakkından yararlanabilmesi için bazı hususlara dikkat etmeleri gerekiyor. Bu koşullar arasında sahip olunan tek konutun 200 metrekareyi geçmemesi ve başka bir gelire sahip olunmaması bulunuyor. Ayrıca, ev hanımları, şehit eşleri ve yetim çocukları, gaziler ve işsiz vatandaşlar da emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanabilirler.

5b1808830e32f80260b345d4.webp

BELEDİYELERE BAŞVURMALISINIZ

Bu muafiyetten yararlanmak isteyenlerin belediyelere başvuruda bulunmaları gerekiyor. Dilekçe ile yapılan başvurular, belirtilen kriterlere uygunluk durumunda kabul edilecek ve başvuru sahipleri son beş yıl içinde ödedikleri konut vergilerini geri alabilecekler. 

fcyapilandirma-kanunu-ile-emlak-vergisi-icin-getirilen-olanaklar1680784976.png

GEREKSİZ YAPILAN ÖDEMELER GERİ İADE EDİLECEK

Konut vergileri genellikle yılda iki eşit taksit halinde ödenir, ve ikinci taksitin ödeme süreci 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren başladı, Kasım ayı içinde ödemeler yapılabilecek. Vergi Usul Yasası gereğince fazla ödemeler, gereksiz yere yapılan ödemeler kişilere geri iade edilmektedir.