Ev yaptırana devletten nakit desteği! Başvuru yapana 500 bin TL verilecek

Ev yaptırana devletten nakit desteği! Başvuru yapana 500 bin TL verilecek

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı maddi destekler arasında ev yaptıranlar da yer alıyor. Durumu olmayana maddi destek sağlayan devlet, betonarme ve onarım işlemleri için finansal destekte bulunuyor.

Destek programları kapsamında prefabrik ev yaptıranlara da maddi destek sağlanıyor. Devletin durumu olmayanlara sağladığı finansal destek ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Devlet tarafından sağlanan finansal destekten yararlanmak isteyenler bu destekle ilgili araştırmalarını yoğunlaştırdı. Bu maddi destekten yararlanmanız için belirlenen bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu destek programında durumu olmayanlar, dar gelirli olanlara öncelik veriliyor. İşte ev yaptıranlara verilen devlet desteği ve merak edilen tüm detaylar…

PREFABRİK EV YAPIMI İÇİN MADDİ DESTEK

Devlet tarafından durumu olmayanlara maddi destek programları devam ediyor. Bazı özel programlar kapsamında prefabrik ev yapımı için 300 bin TL’ye kadar maddi destek sağlanıyor. Tadilat ve onarım destekleri ihtiyaca göre belirlenirken bu destek paketinde basit onarımlar için 35 bin TL, orta seviye onarımlar için ise 70 bin TL ve daha geniş kapsamlı onarımlar için de 100 bin TL gibi destekler sağlanmaktadır.

500 BİN TL’YE KADAR FİNANSAL DESTEK

Devlet tarafından sağlanmakta olan bu destek kapsamında betonarme ev inşaatı veya ev alımı için 500 bin TL’ye kadar finansal destek sağlanıyor. Bu destekten faydalanacak olan kişilerin belirli süreler içerisinde harcamalarını yapmaları gerekiyor. Bu destek programı kapsamında verilen basit ve orta seviyedeki onarım desteğinin 6 ay içerisinde kullanılması gibi bir zorunluluk bulunmaktadır. Diğer yandan daha kapsamlı projeler için verilen desteklerin ise 1 yıl içerisinde kullanılması gerekmektedir.

E-DEVLET’TEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Durumu olmayanlara öncelik verilen ev yapımı yardımında başvuru detayları ve başvuru şartları da merak ediliyor. Bu destekten yararlanabilmek için belirli bazı şartlar bulunuyor. Bu başvurularda özellikle de dar gelirli, durumu olmayan kişilere öncelik tanınıyor. Uygun konut koşularından yoksun olan ve belirli bir süre boyunca belirli bölgelerde yaşayan kişiler de başvuruda bulunabiliyor. Bu destek paketi için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılabildiği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan da yapılabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın barınma yardımı haricinde çok sayıda alanda da destek programları devam ediyor. Bu sosyal destek programları kapsamında sağlanan destekler arasında yakacak desteği, doğalgaz ve elektrik desteği ile gıda yardımı öne çıkan programlar arasında. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler bu desteklerden yararlanabilmek için başvurularını yaptıktan sonra yapılan değerlendirmeler neticesinde hak sahibi olmaları halinde yardımlarını alıyor.