Garanti BBVA'dan 240 ay vadeli konut kredisi! İşte 1 milyon liralık taksit tablosu

Garanti BBVA'dan 240 ay vadeli konut kredisi! İşte 1 milyon liralık taksit tablosu

Ev hayali kuranlara müjdeli haber yeni yılın ilk günlerinde Garanti BBVA'dan geldi. Banka tarafından 240 ay vadeli konut kredisi verilecek. Peki, 1 Milyon liralık kredinin aylık taksiti ne kadar olacak?

Ev sahibi olmak isteyenlere Garanti BBVA'dan müjdeli haber verildi. Garanti Bankası'nca 240 ay vadeli konut kredisi veriliyor. 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ise merak konusu.

Konut kredisi çekip ev almak isteyenler sorunsuz bir süreç yaşamıyor. Bu konuyla ilgili genelde yüksek faiz ve vade sorunları vatandaşın önüne geliyor. Bu sorunları aşmak için ise farklı seçenekler devreye girebiliyor.

TAKSİT İMKANI NEDENİYLE VATANDAŞ KONUT KREDİLERİNE YÖNELİYOR 

Bundan önceki yıllarda 400-500 Bin TL kredi çekerek ev sahibi olmak mümkündü. Bu krediler için 120 ay vade o zaman uygun oluyordu. Hesaplanan aylık taksitler insanların ödeme gücünü aşmıyordu. Günümüzde ise işler 180 derece tersine döndü. Hem kredi tutarı arttı hem de faiz yükseldi. Dolayısıyla 120 ay vadeli hesaplamada ortaya çıkan aylık taksit tutarı ödenebilir olmanın çok uzağında bulunuyor. Bu durumda insanlar daha uzun vadeleri tercih ediyorlar. Bu şekilde daha yüksek bir faiz maliyeti ile karşılaşılıyor ama kredi taksitleri biraz daha makul olabiliyor.

GARANTİ BBVA'DAN 240 AY VADELİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Garanti BBVA uzun bir süredir özel bir uygulama ile 240 ay vadeli konut kredisi veriyor. Ancak geçmiş dönemlerde bu pek de bir seçenek değildi. Şu anda ise çoğu kişi bu ihtimali değerlendirebiliyor. 20 yıl vadeli şekilde konut kredisi çekerek ev almak mümkün olabiliyor. Bunun için de Garanti BBVA'ya kredi başvurularında bir artış olduğu bildirildi.

ekran-goruntusu-2024-01-09-214309.png

Konut kredisi çekmek isteyenler için Garanti BBVA kredi maliyetlerini açıkladı. Müşteriler 240 ay vadeli konut kredisi çekmeleri durumunda aylık yüzde 3,96 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. Bu faiz oranı piyasa ortalaması bir oran olarak değerlendiriliyor.

 

Garanti BBVA'nın 1 Milyon TL konut kredisinin 240 ay vadeli maliyet hesaplamasına göre müşteriler aylık 39.603 TL tutarında kredi taksiti ile karşılaşıyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti de 20 yılda 9,5 Milyon TL'yi buluyor. Kredinin yıllık maliyeti ise yüzde 60 olarak açıklandı.