İlk kez ev alacaklara müjde! Çalışma başladı, Cumhurbaşkanı yardımcısı duyurdu!

İlk kez ev alacaklara müjde! Çalışma başladı, Cumhurbaşkanı yardımcısı duyurdu!

Ev almak isteyip de kredi faizlerinden yakınanlar için TCMB ve BDDK’dan ortak çalışma geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak düşük faizli konut kredisini duyurdu. İşte ayrıntılar…

Bir süre önce ilk kez ev alacaklar için devreye alınmış olan teşvik kredileri, vatandaşların kolay bir şekilde ev sahibi olabilmesini amaçlarken; bu kapsamda yeni bir çalışmanın da gerçekleştirileceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yapmış olduğu açıklama kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni bir konut kredisi çalışması için hazırlıklara başladı.

Düşük faizli olarak sağlanacak olan yeni konut kredisinin ‘süper konut kredisi’ adı ile ev alacak olan kişilere sunulması beklenirken; konuya ilişkin ayrıntıları bildiren isim Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz oldu. Ev alacaklara seslenen Cevdet Yılmaz, özellikle de ilk kez ev sahibi olacaklar için önemli açıklamalarda bulundu. Peki süper konut kredisinden nasıl yararlanılır? Süper konut kredisi ne zaman başlayacak? İşte düşük faizli süper konut kredisine ilişkin ayrıntılar…

YENİ KONUT KREDİSİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Yeni konut kredisine ilişkin sinyali veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapmış olduğu açıklama ile ilk kez ev sahibi olacakları teşvik edecek düzenlemelerin devam edeceğini duyurmuştu. Cevdet Yılmaz’dan gelen bu açıklama sonrasında yeni konut kredisine ilişkin ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kamu bankalarının sağlayacağı yeni konut kredisinin faiz oranının yüzde 1,20 olmasının beklendiği öğrenildi. Sadece faize ilişkin değil, vadeye ilişkin ayrıntıların da ortaya çıktığı yeni konut kredisi kapsamında ilk kez ev alacaklara kredinin 180 ay vade ile sağlanacağı konuşuluyor.  

64e531d1ae0a8f0c5414c2ea.webp

EKİM AYINA KADAR TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Yüzde 1,20’lik faiz oranı ve 180 ay vade ile sağlanması beklenen yeni konut kredisiyle kamu bankalarının vatandaşları desteklemesi planlanırken; aynı zamanda kamu bankaları aracılığıyla konut sektöründeki daralmanın önüne geçmek de hedefleniyor. Henüz ne zaman başlayacağı bilinmeyen bu konut kredisinin başvurularının ekim ayı gibi alacağı konuşulurken, aynı zamanda başvuruların bankalar üzerinden yapılması bekleniyor. Öte yandan son derece yükselmiş olan konut kredileri faiz oranları haziran ayında yüzde 18 iken; ağustos ayında yüzde 35 çıktı.