İlk kez ev sahibi olacakları heyecanlandıran gelişme! 1.20 faizli konut kredisi geliyor

İlk kez ev sahibi olacakları heyecanlandıran gelişme! 1.20 faizli konut kredisi geliyor

İlk kez ev sahibi olacaklara özel 1.20 faizli konut kredisi yolda. Dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat kapıda.

Konut sahibi olmak isteyenler için heyecan verici gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için %1.20 faiz oranı ile konut kredisi sunulacak. Bu gelişmeyle birlikte özellikle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olma imkanını yakalayacak. Peki konut kredisi ne zaman çıkacak, konut kredisinin şartları neler ve kimler bu fırsattan yararlanabilecek?

afyon-cetinkaya-2etap-konutlari-hak-sahiplerine-teslim-edilecek-2cb57.jpg

KONUT KREDİSİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Konut kredisi ile ilgili tüm detaylar kesinlik kazanmasa da, ilk Evim Konut Kampanyası kapsamında sunulacak olan bu kredinin başvuru şartları ve ödeme planları merak konusu olmaya devam ediyor. Öncelikle, bu krediden yararlanmak isteyenlerin daha önce herhangi bir konut sahibi olmamış olması gerekiyor. Önceki kampanyalarda olduğu gibi, satın alınacak konutta belli bir süre ikamet etme zorunluluğu gibi şartlar da gündeme gelebilir.

Dar gelirli vatandaşların konut edinimini kolaylaştıracak olan İlk Evim kampanyası, Meclis gündemine gelmesi beklenen çalışmaların tamamlanmasından sonra netlik kazanacak. 

dealership-concept-bank-concept-toned-sales-manager-ready-give-key-young-couple-love-after-signing-agreement-contract-purchase-sale-549566-193.webp

KONUT KREDİSİYLE EV NASIL ALINIR?

Bu kampanyanın pratikte nasıl işleyeceğini örnek bir hesaplama ile gösterelim: Diyelim ki 2.500.000 TL tutarında bir konut kredisi alıyorsunuz. Eğer bu kredi 180 ay vade ve %1,20 faiz oranı ile sağlanırsa, aylık taksitleriniz yaklaşık 33.968,06 TL olacak. Toplam geri ödeme tutarı ise 6.114.251,29 TL'ye ulaşacak.