Konutta bayram fırsatları

Konutta bayram fırsatları

Ramazan Bayramı, konut sektörü için de fırsata dönüştü. 9 günlük tatilini İstanbul ve Ankara’da konut yatırımıyla ilgilenerek geçirmek isteyenler,konut projelerinin satış ofislerini ziyaret ederek, bayram özel kampanyalarını değerlendirdi

 Konut sektörü bayramda da çalıştı… Bayramın üçüncü gününden itibaren açık olan satış ofisleri, bayram tatilini İstanbul ve Ankara’da geçirerek konut yatırımı yapmak isteyenleri ağırladı. Firmalar da misafirleri için hazırlıklarını tamamladı; kimi Ramazan ayı boyunca süren kampanyalarını tatil boyunca uzattı, kimi de bayrama özel indirim sürprizi ve ödeme planı hazırladı… İşte onlardan bir kaçı…
HEP İstanbul’da hep bayram
  TEKFEN Emlak Geliştirme tarafından Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinin kesiştiği bölgede hayata geçirilen HEP İstanbul, Ramazan Bayramı’nın yaklaştığı dönemde başlayıp yıl sonuna kadar devam edecek yeni bir kampanya başlattı. ‘Oturunca Öde’ kampanyası kapsamında HEP İstanbullular ilk kredi taksitlerini Mayıs 2017’de evlerinde oturmaya başlayınca ödeyecekler. Nisan 2017’de hayatın başlayacağı HEP İstanbul’da ‘Oturunca Öde’ kampanyası kapsamında ev alanlar; yüzde 25 peşinat ödeyerek 330 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 120 aya varan vade oranıyla istedikleri evi önceden seçme avantajına sahip olacak. Kampanyayla ilgili konuşan Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, “Ramazan Bayramı döneminde 2016 sonuna kadar sürecek bir kampanya başlattık. Evlerini seçip sözleşmelerini şimdi imzalayan HEP İstanbullular kredilerini teslimde kullanmış gibi Mayıs 2017’de kredi taksit ödemelerine başlayacak. Böylece fiyat artışlarından etkilenmeyecekler” dedi. Proje, 11 yüksek blok, 14 sıra ev bloğu olmak üzere 1424 daireden oluşuyor. Aile yaşamını merkeze alan HEP İstanbul’da sınırlı sayıda “Sıra Evler” bulunuyor. HEP İstanbul’da konut ünitelerinin yanı sıra toplam 2 bin 600 metrekare alana sahip 25 adet ticari ünite yer alıyor.
ONS İncek ödemeyi KOLAYLAŞTIRDI
BAŞKENT Ankara'ya yeni nesil rezidans anlayışını getiren ONS İnşaat, ONS İncek projesindeki ödeme kolaylığı kampanyasına Ramazan Bayramı'nda da devam etti. Satışların hızla ilerlediği ONS İncek’ten yüzde 10 peşinatla ve 2 bin 900 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün. Kampanya hakkında bilgi veren ONS Şirketler Grubu İnşaat Grup Başkanı Tuna Atalay, “Bayramda da devam eden ONS İncek kampanyamızla ilk defa ev alacak genç yatırımcılar başta olmak üzere Ankara ekonomisine değer katacak, projemize inanan yerli ve yabancı yatırımcıları harekete geçirmek istedik. 1. etaptaki sınırlı sayıdaki dairelerimiz için firma finansman gücümüzle planladığımız bu kampanyamızla yeni ev sahiplerimizi bekliyoruz. Kampanyamızda özellikle teslime kadar ara ödeme yapılmayacak olması, yatırımcıların dikkatini çekti’’ dedi. Ankara’nın cazibe merkezlerinden İncek’te 41, 43 ve 45 katlı üç blok şeklinde yükselen ONS İncek, 39 bin 168 metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı ONS İncek toplam 992 residence daireden oluşuyor.
Emporia İstanbul peşinatı 5’e böldü
EMPORİA İstanbul konut alacaklara bayrama özel bir kampanya hazırladı. Projede, home office daireler 356 bin TL'den başlayan lansman fiyatları, yüzde 1 KDV avantajı ile satışa çıktı. Kampanya kapsamında bayrama kadar yapılacak alımlarda, daireler için istenen yüzde 40 ve yüzde 50 oranlarındaki peşinat bedellerini, nakit ödeme yerine 4 ve 5 ay vadeli evrakla ödeme imkanı sunuldu. Geri kalan miktar ise 24 ve 36 aylık senetlerle ödenebiliyor. Emporia İstanbul tamamı güneş gören, ikisi yatay ikisi ise dikey konsepteki 4 bloktan oluşuyor.
Atiye Residence’de bayram cazibesi
KAĞITHANE’DE 108 adet ayrıcalıklı 2+1 konuttan oluşan Atiye Residence, bayram kampanyasını 15 Temmuz’a kadar uzattı. Kampanya ile yüzde 1 peşinatlı kişiye özel esnek ödeme planları sayesinde aileler yeni yuvalarına kavuşma hayallerini ertelemeyecek. Kaba inşaatı hızla ilerleyen projedeki daireler, 2017 yılı Aralık ayında sakinlerine teslim edilecek.
  Ankara merkezli Has Metal ile DBN Mühendislik’in deneyimlerini birleştirerek kurdukları HAS – DBN Yatırım Ortaklığı tarafından, İstanbul’un parlayan yıldızı Kâğıthane’de 70 milyon TL yatırımla inşa edilen Atiye Residence, Cendere aksı üstündeki merkezi konumuyla ilgi görüyor. İstanbul’un iş merkezleri Levent, Maslak ve Mecidiyeköy’ün yanı başında Kâğıthane’de 70 milyon TL yatırımla yükselen Atiye Residence bölgedeki nitelikli konut ihtiyacını cevaplıyor ve yatırımcılarına büyük avantaj sağlıyor. Pojenin konumunu değerlendiren HAS – DBN Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gümüş; “Atiye Residence, Levent, Maslak, Etiler, Şişli, Çağlayan, Nişantaşı, Taksim (Kağıthane Tüneli) gibi merkezi iş ve yerleşim yerlerinin geometrik ortasında bulunuyor. 2017 sonunda açılacak metroyla birlikte Kâğıthane, her noktadan kolaylıkla erişilebilir bir merkez haline gelecek” diye konuştu.
AVRUPA KONUTLARI Başakşehir’de yaz fırsatı
AVRUPA Konutları Başakşehir’de yaza özel fırsatlar sunuluyor: 584 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla satışların devam ettiği projede yaza özel iki alternatifli kampanya ile satışlar devam ediyor.
  Emlak Konut GYO güvencesiyle, Artaş İnşaat tarafından Başakşehir’de inşası devam eden Avrupa Konutları Başakşehir’de daireler hızla sahiplerini buluyor. 584 bin 300 TL’den başlayan fiyatlara ek olarak, yaz dönemine özel fırsatlar sunulan projede alternatif ödeme planları oluşturuldu. Projeden daire sahibi olmak isteyen konut alıcılarına peşin alımlarda yüzde 8 fiyat avantajı sağlanırken, taksitli alımlarda ise yüzde 35 peşinat, kalanını Haziran 2017’de ödeme imkanı tanınıyor. Stüdyo ve 1+1 dairelerin yer almadığı projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri bulunuyor. 941 daire ve 27 ticari ünitenin yer aldığı Avrupa Konutları Başakşehir’de 2+1 daireler 124 metrekareden, 3+1 daireler 162 metrekareden, 4+1 daireler 200 metrekareden ve 5+1 daireler ise 277 metrekareden başlayan büyüklüklere sahip.
Brooklyn Life ruhsatı bayrama yetişti
Fikirtepe’de beş dev proje için kolları sıvayan Pana Yapı, bölgede Brooklyn Park’tan sonra ikinci projesi Brooklyn Life için ruhsatı bayrama yetiştirdi, ön talepleri satışa çevirdi.
PANA Yapı, Kadıköy Fikirtepe’de Brooklyn Park'tan sonra şimdi Brooklyn Life projesinin ruhsatını alarak ön taleplerini satışa çevirdi. Şirketin yapı ruhsatını Ramazan’ın son günlerinde alarak bayrama yetiştirmesi dikkat çekti. Brooklyn Life, 8 bin metrekare arsa alanı üzerinde toplam 431 konut ve 16 ticari üniteden oluşuyor. Ön talep toplama sürecinde 25-45 yaş grubu kitle tarafından yoğun ilgiyle karşılanan projede 1+1 den 4+1 e kadar farklı daire alternatifleri sunulurken, en çok ilgiyi 2+1 daireler görüyor. 23 katlı blok olarak yükselen Brooklyn Life projesi, 3 bin metrekarelik peyzaj alanı, açık havuz, kapalı otopark gibi sosyal imkanlarıyla gerek konumu gerek konsepti ile dikkat çekiyor. Teslimlerin Haziran 2018’de yapılması planlanan 'Brooklyn Life’ta metrekare birim fiyatı 7 bin 900 TL ‘den başlıyor. Konut büyüklükleri 60-150 metrekare arasında değişen proje, Brooklyn ailesinin estetiğin fonksiyonellikle bir arada sunulduğu ideal bir yaşam projesi. Pana Yapı, özel kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de 'Brooklyn' serisine 'Brooklyn Dream', 'Brooklyn Family' ve 'Brooklyn City' projeleriyle devam edecek.
Emre Kulcanay Yurt için yazdı
CEO’lar birer birer bıraktı
Ağaoğlu CEO’su, Emaar Türkiye CEO’su derken Soyak Holding CEO’su da işi bıraktı… İki hafta içinde üç büyük grup ile uzun yıllar görev yapmış CEO’ları yollarını ayırdı. İnşaat sektörünün dev firmaları, CEO istifalarıyla sarsıldı. Önceki hafta Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Ağaoğlu Grubu’nun CEO’su Dr.Önder Halisdemir ve geçtiğimiz hafta Perşembe günü peşpeşe Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban ve Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel’in veda mektupları geldi. Peki bırakan CEO’lar ne yapacak?
  Ali Ağaoğlu, CEO’su Dr. Önder Halisdemir’in istifasını “Kendi işinin patronu olacak” şeklinde değerlendirirken, Ozan Balaban Emaar Türkiye’den ayrılırken emlak editörlerine yönelik veda mektubunda “Hayatımda yapmak istediklerimi daha fazla ertelememek adına kendi isteğimle ayrılıyorum” diyerek tatilin ardından kendi işini yapacağının sinyalini verdi.
  Soyak Holding’te değişiklik ile CEO’luk görevini holdingin Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü Mete Güvendi’ye bırakan Emre Çamlıbel’in ise tatilden sonra ne yapacağı henüz netlik kazanmadı. Edinilen bilgilere göre CEO kulislerinde Emre Çamlıbel’in portföy yönetim şirketi kurduğu ve kendi şirketiyle ilgileneceği konuşuluyor.