Konutta 'Çılgın' Artış

Konutta 'Çılgın' Artış

Mega Projeler gelip geçtiği yerlerde fiyatları uçuruyor.

Yeni emlak piyasasında satın aldığınız evin değerini belirleyen en önemli etken ulaşım oldu. Yeni metro yatırımlarının yanı sıra 3. Köprü ve Havalimanı gibi “Çılgın” projeler adeta gelip geçtiği yerlerde konut fiyatlarını uçurdu.

İstanbul tarihinin en büyük değişim ve dönüşümünü yaşıyor. Metro, havaray, marmaray, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gibi dev projelere ev sahipliği yapan İstanbul sadece yurtiçinde değil yurtdışında da adını yazdırmaya hazırlanıyor.

TAŞI TOPRAĞI ALTIN OLDU

Finans ve turizmin merkezi olma yolunda hızla kabuk değiştiren İstanbul’un, yeni yatırımlarla birlikte taşı toprağı da altın oldu.

FİYATLAR İKİYE KATLANDI

Dev projeler gelip geçtiği yerlerde emlak fiyatlarını adeta uçurdu. Öyle ki projeler tamamlanmadan güzergahındaki lokasyonlarda konut projeleri fiyatları ikiye katlandı. Yani “Çılgın” projeler beraberinde fiyatları da çılgınca artırdı.

Düne kadar adını bile duymadığımız ya da taşra olarak tabir ettiğimiz birçok semt bu süreçte bir anda yatırımcıların göz bebeği oldu.

BU SEMTLER KAZANDIRIYOR

Çekmeköy, Sancaktepe, Beylikdüzü, Esenyurt, Kağıthane, Sultanbeyli, Taşdelen, Basın Ekspress yolu, Tuzla, Kurtköy, Bahçekent, Arnavutköy, Şile, Silivri, Başakaşehir ve Kayaşehir gibi birçok semt yeni emlak konut projelerinin merkezi oldu.

BİRİKİMİNİ KAZANÇLI YATIRIMA ÇEVİRMEK İÇİN FIRSAT

Fiyatların İstanbul’un diğer semtlerine kısayla hala makul olduğu bu semtler birikimini kazançlı bir yatırıma dönüştürmek isteyenler için büyük fırsat sunuyor. Çünkü planlanan yeni yatırımların devreye girmesi ile birlikte bu bölgelerde de fiyatlar İstanbul’un diğer merkezi lokasyondaki semtlerin fiyatlarına yaklaşacak.

Yeni emlak piyasasında satın alacağınız konut projesinin değerini belirleyecek en önemli unsur kuşkusuz lokasyon olacak. Ulaşımın geleceği bir lokasyona yatırım yapanın yüzü gülecek.

784 KİLOMETRELİK “ALTIN” HAT

Son 10 yılda 15 milyar doların üzerinde ulaşım yatırımı yapan İBB, raylı sistem ağını 2024 yılına kadar 784 kilometreye ulaştırmayı hedefliyor. Yatırımını bu hat üzerine yapan her zaman kazanacak.

Kaynak: Yeniemlak.com