Yüksek kiralardan kurtulmak isteyenler o kente akın ediyor! Sadece 2 bin TL

Yüksek kiralardan kurtulmak isteyenler o kente akın ediyor! Sadece 2 bin TL

Türkiye'de ekonomik sorunlar nedeniyle ev ve dükkan kiraları da aldı başını gitti. Vatandaş ise özellikle büyükşehirlerde yüksek kira fiyatlarından dert yanıyor. Ancak öyle bir şehir var ki duyan oraya göç ediyor.

Son yıllarda ev ve dükkan kiraları ciddi şekilde artış gösterdi. Neredeyse bir maaşı geçen ve asgari ücretle çalışan milyonlarca insanın ödeyemeyeceği kiralardan kurtulmak isteyen vatandaşlar için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bazı esnaflar ise bu maliyetleri düşürmek için rotasını o ile çevirdi.

female-hand-operating-calculator-front-villa-house-model-1387-956.webp

ROTA KIRIKKALE

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde artan kira masrafları esnafın sırtına ağır yük bindiriyor. Maliyetlerini düşürmek için bu vatandaşlar yönünü Kırıkkale’nin Delice ilçesine çeviriyor. Vatandaşlar buradaki kira fiyatlarını duyunca ise adeta şok oluyor.

human-hands-holding-model-dream-house-1150-12790.webp

Belediyenin faaliyete geçirdiği sanayi sitesinde sıfır doğal gazlı dükkanlar aylık kirası sadece bin 500 TL ve 2 bin TL arasında seyrediyor.

500 TL İLE 2000 TL ARASINDA

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, yaptığı açıklamasında dükkanların kira bedelinin günlük bir paket sigara fiyatı ile eş değer olduğunu ifade ederek, ilçeye yatırım yapacak esnaflara destek olacaklarını belirtiyor: 

"Yerli esnafımıza bir sözümüz vardı maliyetine çok kar amacı gütmeden kamuyu zarara uğratmadan 'Sizleri dükkan sahibi edeceğiz' dedik. Onları dükkan sahibi ettik, onun mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer hemşerilerimizle ilgili de ve dışarıdan gelecek hemşerilerimizle ilgili de belediye meclisimize de teşekkür ediyorum. Şöyle bir karar aldık. Ön cepheler 2 bin lira önce cephelerde bin 500 lira olarak yani günlük neredeyse inşallah da herkes bırakır cumhurbaşkanımız da üzerinde çok duruyor. İnsan hayatını olumsuz etkileyen bir sigara paketi fiyatına biz burada dükkan imkanı sunuyoruz."

real-estate-agent-with-house-model-phone-1150-17816.webp

Bu gelişmeyi duyan birçok esnaf için Kırıkkale şu an cazibe merkezi. Önümüzdeki süreçte bu gelişme şehirde ne kadar hareketlilik sağlayacak hep birlikte göreceğiz.