Akaryakıt yüklü gemiden acil yardım çağrısı

Akaryakıt yüklü gemiden acil yardım çağrısı

Kuşadası Körfezi’nde seyir halinde olan bir akaryakıt gemisi, makine bölümündeki arıza nedeniyle su almaya başladı. Acil yardım çağrısı gönderen gemiye su tahliyesi için dalgıç pompalar gönderildi.

Kuşadası Körfezi’nde seyir halinde olan bir akaryakıt gemisi, makine bölümündeki arıza nedeniyle su almaya başladı. Acil yardım çağrısı gönderen gemiye su tahliyesi için dalgıç pompalar gönderildi. Edinilen son dakika bilgisine göre gemideki su tahliye edilmeye başlandı. Suyun tahliyesinden sonra geminin İzmir'in Aliağa limanına götürülmesi bekleniyor.

Kuşadası sahilinden yaklaşık 3 mil uzakta seyir halinde olan ve akaryakıt taşıdığı belirlenen “T.Caroline” gemisi, makine bölümündeki arızadan dolayı su almaya başladı. Yapılan müdahaleye rağmen arızanın giderilememesi üzerine yardım talebinde bulunuldu. Batma tehlikesi bulunan akaryakıt gemisindeki suyun tahliyesi için dalgıç pompalar gönderildi.

SU TALİYE EDİLMEYE BAŞLANDI

İzmir’in Aliağa ilçesinden gelen ilk römorkör, tankere yanaşarak dolan suyun tahliyesine başladı. Ayrıca, tankerin ana kumandasına elektrik takviyesi de yapıldı. Yetkililer tankerin batma riskinin ortadan kalktığını bildirdi. Aliağa’dan yola çıkan ikinci römorkör geldikten sonra, tankerden su tahliyesi sürdürülerek, yedeklenip, Aliağa’ya götürüleceği bildirildi.