Bu kış unutulmayacak: Bahar yolda!

Bu kış unutulmayacak: Bahar yolda!

Karsız ve ılık geçen kış yavaş yavaş geride kalmaya başlıyor ve gelen son dakika verilerine göre havalar adım adım ısınıyor, bahar yolda.

Kar yağdı, yağacak, soğuyacak, derken kış yavaş yavaş geride kalıyor. Yeni haftanın ilk gününde yurdun tamamından güneşli hava haberleri gelirken, ilerleyen günlerde yağmurlar etkili olsa da hava sıcaklıkları yükselmeye devam edecek. Son dakika verilerine göre adım adım bahar gelecek…

BU HAFTA YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu’nun doğusu ile zamanla yurdun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Iğdır, Bitlis ve Van çevrelerinin, öğle saatlerinde Hakkari çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren Kırklareli’nin kıyı kesimlerinin ve gece saatlerinde Antalya’nın doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara, iç ve doğu bölgelerde, gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ANTALYA’YA BAHAR GELDİ!

Baharın müjdecisi olan ve doğanın uyanışı olarak kabul edilen cemrelerin ilki 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düştü. Havanın ısınmasına neden olan cemre, Antalya’da kendisini fazlasıyla hissettirdi. Hava sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu Gazipaşa ilçesinde tarlalar papatyalarla doldu taştı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, kırlarda papatya toplamaya çıktı.

Bahar havasının keyfini çıkaranlardan olan Ahmet Özalp ise “Cemre düştü, her taraf yemyeşil. Bizim çocukluğumuzda 23 Nisan’da yaylaya göçerdik ama şuan hava çok güzel. Yörükler bu yıl bir ay önceden yaylaya göçebilir. Hava bahar gibi” dedi.
Evinin önündeki papatya tarlasında yeğenleriyle birlikte papatya toplayan Gizem Özgün de baharın gelmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi. Özgün, “Bugün hava çok güzel. Papatya tarlasına geldik yeğenimle. Böyle bir yerde yaşadığımız için çok şanslıyız. Az sonra yeğenime papatyadan taç yapacağım. Çok mutluyuz” diye konuştu.
7 gün sonra suya düşecek ikinci cemrenin 26-27 Şubat’ta, toprağa düşecek cemrenin ise 5-6 Mart’ta düşeceği belirtiliyor.

İSTANBUL GÜNDEN GÜNE ISINACAK

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre İstanbul’da hava sıcaklıkları gün be gün ısınacak. Hafta ortasında kısa süre etkili olacak yağmurlara rağmen düşmeyecek olan hava sıcaklıkları 15 dereceye kadar ulaşacak.

ANKARA ORTALAMALARIN ÇOK ÜZERİNDE

Ankara’da şubat ayının aynı dönemlerinde normalde ortalama sıcaklık istatistiklere göre 6 derece dolaylarında gezerken bu hafta boyunca 10 derecenin altına inmeyecek. Adım adım yükselecek sıcaklıklar hafta sonuna doğru 15 dereceye ulaşacak.

İZMİR YAĞMURA DOYACAK FAKAT ISINMA DURMAYACAK

İzmir’de yeni haftanın tamamında yağmur görülecek. Hava sıcaklıkları yağmura rağmen artmaya devam edecek. Yağmur hafta içinde yerel olarak etkisini kuvvetlendirerek olumsuz durumlara sebep olabilir.