DİSK Basın İş: Sansürün daha güçlü olduğu bir dönemdeyiz

DİSK Basın İş: Sansürün daha güçlü olduğu bir dönemdeyiz

DİSK Basın İş 24 Temmuz 2018 basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Sansürün daha da güçlendiği bir dönemden geçiyoruz. Sansürün kaldırılışı bir iddiadan ibarettir" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın İş 24 Temmuz Basın Bayramı günü 'Sansürün kaldırıldığı iddiasına bir cevaptır' diyerek yaptığı açıklamada, "Sansür en karanlık dönemlerinde bile aşıldı, aşılmaya devam edecek. Su çatlağı bulup yoluna devam edecek. Bizler yeni yöntemler bulmaya, gerçekleri ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Sendika yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ""Bugün Türkiye'de ne oldu?" sorusuna yanıt bulmak için iğne ile kuyu kazar gibi sosyal medyada saatler ayıracağınız günler yakın. Halkın haber alma hakkını savunan gazetecilerin yer altında haber fanzinleri hazırlayacağı günler yakın fahrenheit 451 gibi, gerçek gazetecilerin her birinin bir gazete olacağı günler yakın. Bunlar distopik değil... Türkiye'nin hali... 24 Temmuz 2018 basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümü. Sansürün daha da güçlendiği bir dönemden geçiyoruz."