Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmanın bedeli 100.000 TL ceza olacak

Ev sahipleri aman dikkat! Bunu yapmanın bedeli 100.000 TL ceza olacak

Ev sahipleri ve emlakçılar için yeni bir karar alındı. Fahiş kira uygulamasına gidenleri kötü bir haber bekliyor. İşte ayrıntılar.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremi sonrasında hem devlet hem de vatandaşlar yaraları sarmak için harekete geçti. Depremzedelerin birçoğu yaşadıkları ili terk ederken fırsatçı ev sahipleri ve emlakçıların gazabına uğradı.

Haberport’ta yer alan habere göre, depremzedelere fahiş fiyat uygulayan ev sahipleri ve emlakçılara ceza uygulanacak. Depremzedelerin birçoğu daha güvenli buldukları Konya ve Ankara gibi illere yerleşti. Ancak yüksek kira fiyatlarıyla karşılaştıklarında neye uğradıklarını şaşırdılar.

Bunu yapan ev sahipleri yandı!

Fahiş fiyat uygulamasına giden kişilere devletten jet müdahale geldi. Özellikle Konya’da yüksek kiralara el değmezken Konya Ticaret İl Müdürlüğü duruma el attı. Son dakika bilgilerine göre fahiş kira uygulaması yapan kişiler incelenerek tutanak tutulacak. Ardından Ticaret Bakanlığı bu tutanakları Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’n gönderecek. Alınan karar doğrultusunda bu kişilere 100 bin TL’ye kadar ceza uygulanabilecek.

Özellikle internet sitelerinde sürekli artan kira fiyatlarına devletten peş peşe müdahaleler geliyor. Daha önceki aylarda da yapılan yüksek fiyat uygulaması şimdi de depremzedelere uygulanarak bir fırsata dönüştürülmüş durumda.

Bu konudaki güncel haberler doğrultusunda kira fiyatlarını artıran ev sahibi ya da emlakçıların mutlaka şikayet edilmesi gerekiyor.

Kaynak: https://www.haberport.com/bunu-yapan-ev-sahiplerinin-basi-yanacak-100-bin-tl-cezasi-var-sakin-yapmayin/91090/