Ev Yapımı Atıştırmalık Tarifler ile Sağlıklı Kaçamaklar Yapın!

Ev Yapımı Atıştırmalık Tarifler ile Sağlıklı Kaçamaklar Yapın!

Sağlıklı beslenme ve yaşam ilkesini benimsediyseniz ya da belli bir diyet programına uygun yaşıyorsanız ara öğünlerinizde bu programa uygun atıştırmalıklara ihtiyacınız olacaktır.

Sağlıklı beslenme ve yaşam ilkesini benimsediyseniz ya da belli bir diyet programına uygun yaşıyorsanız ara öğünlerinizde bu programa uygun atıştırmalıklara ihtiyacınız olacaktır. İnternet sitelerinde sayısız atıştırmalık tarifler mevcut olup bunlar arasından en sağlıklı ve pratik olanları tercih edebilirsiniz. Hazırlayacağınız tariflerle sağlıklı besinler yeme alışkanlığından vazgeçmemiş ve mutluluğunuzu artırmış olacaksınız. Dilerseniz seçtiğiniz beslenme şekline uygun yemek tarifleri de deneyebilirsiniz. Doğal ve organik besinlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan tarifler sağlığınıza sağlık katacaktır. Öğün fark etmeksizin ihtiyacınız olan tüm tarifleri evdesefvar.arzum adresinden bulabilirsiniz. En çok ilginizi çekecek tariflerden bazıları şunlardır:

1. Pişmeyen Fit Kurabiye

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı leblebi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Üzeri için tahin pekmez karışımı

İlk olarak leblebi blendırdan geçirilir ve toz haline getirilir. Diğer malzemeler içine karıştırılır ve küçük yuvarlak kurabiye şekilleri verilir. Daha lezzetli olması adına dilerseniz üzerine tahin pekmez karışımı gezdirebilirsiniz. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

2. Kolay Poğaça

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket rendelenmiş hellim peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • Tuz
  • Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı ve çörekotu

Hamuru hazırlamak için tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamı elde edilene kadar yoğurulur. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılır ve şekil verilerek yağlı fırın kağıdı bulunan tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpiştirilir ve 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.

3. Keten Tohumlu Galeta

Malzemeler:

  • 20 gram yaş maya
  • 1 su bardağı tam tahıllı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı keten tohumu

Galeta için yaş maya ılık suda eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir ve bu hamura uzun çubuk şekilleri verilir. Bu malzemelere göre yaklaşık 33 tane çubuk çıkacaktır. Şekil verilen hamurlar 170 derece fırında 30 dakika pişirilir.

4. Tarçınlı ve Portakallı Atıştırmalık

Malzemeler:

  • 3 adet ceviz içi
  • Yulaf ezmesi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal ya da keçiboynuzu özü
  • Bitter damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tarçın

Atıştırmalık tarifler için portakal kabuğu rendelenir ve içine yumurta ile yulaf ezmesi karıştırılır. Ardından kalan malzemeler ilave edilir ve rondodan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Hamurdan küçük parçalar alınarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika boyunca pişirilir. Benzer tariflerin çok daha fazlasına evdesefvar.arzum adresinden ulaşabilirsiniz.