Fatih Camii’ndeki yeşili böyle yok ettiler

Fatih Camii’ndeki yeşili böyle yok ettiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP meclis üyesi M. Berke Merter, Fatih Camii’nin restore edilirken avludaki devasa çınar ağaçları ve şadırvan avlusundaki asırlık servi ağaçlarının kesildiğini görüntüledi.

Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP meclis üyesi M. Berke Merter, hazırladığı yazılı önergesi ile restore edilen Fatih Camii’nin betonlaşan son durumunu meclis gündemine getirdi. Restore edilirken bahçedeki devasa çınar ağaçlarının nasıl kesildiğini, şadırvan avlusundaki asırlık servi ağaçlarının nasıl kesildiğini, Fatih Camii’nin restore edilmeden önceki durumunu ve restore edildikten sonraki durumunu gösteren fotoğrafları da önergesine ekledi.

'RESTORE' KELİMESİNİN AÇIKLAMASI

CHP’li Berke Merter verdiği önergede: “Türk Dil Kurumunun açıkladığı sözlüğe göre ‘restore’ kelimesinin anlamını, ‘Eski ve değerli bir yapıyı onarıp eski durumuna getirmek’ şeklinde yazıyor. Geçmişten günümüze kalan değerli yapıların ‘restore’
edilmesi çok güzel, bunlara sahip çıkmamız çok çok önemli bunda şüphe yok, ama restore edilirken, kelime anlamında olduğu gibi eski durumundaki halini, güzelliğini, estetiğini koruyabiliyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.