Hürriyet yazarı ile Adnan Oktar tartışması kızışıyor: 'Kediciksiz zamanınızı da biliriz'

Hürriyet yazarı ile Adnan Oktar tartışması kızışıyor: 'Kediciksiz zamanınızı da biliriz'

Daha önceki eleştirel yazıları nedeniyle Otkarcılar tarafından eşcinselliği savunan yazılar yazmakla suçlanan Ayşe Baykal’dan, “Eleştiri kaldıramıyorsanız kediciklerinizle birlikte kendinize gözlerden ırak sessiz sakin bir dünya kurabilirsiniz” yanıtı geldi.

Hürriyet’in türbanlı yazarı Ayşe Baykal, bugünkü köşe yazısında, Adnan Oktar grubunun kendisine yönelik eleştirilerine yanıt vererek, "Kediciklerinizle birlikte gözlerden ırak sessiz, sakin bir dünya kurabilirsiniz" dedi.

Daha önce ‘Değil ülkemizde, dünyanın hiçbir yerinde pornografik dini sohbetlerin kabul görmeyeceğini yazmıştım. Davranış ve söylemleri sonucu kültürümüzü ve İslam dinini aşağıladığını da eklemiştim” şeklinde yazı kaleme alan Ayşe Baykal’a, Adnan Oktar grubundan İbrahim S. Köprülü, sosyal medya hesabından yanıt vermişti. Köprülü, Baykal’ı eşcinselliği savunan yazılar yazmakla suçlamıştı.

‘KEDİCİKLERİNİZLE BİRLİKTE…’

Bunun üzerine Ayşe Baykal da bugünkü yazısında, bu eleştirilere karşı görüşlerini açıkladı. ‘İlahi Adnan Oktar’ başlığıyla yayınladığı yazıda Baykal, geriye dönük bütün yazılarının okunması nedeniyle teşekkür ederek, “Adnan Bey! Sizi veya kediciklerinizi eleştiren kişi veya kurumlara karşı takındığınız düşmanca tavrı sanırım bir tek ben değil, kimse anlamlandıramıyor. Eleştiri kaldıramıyorsanız televizyon programları yapmayıp, kediciklerinizle birlikte kendinize gözlerden ırak sessiz sakin bir dünya kurabilirsiniz. Kimsenin de itirazı olmaz” dedi.

Dün yazdığının bugün de arkasında olduğunu belirten Baykal, ürkiye Cumhuriyeti’nde hangi dini, etnik ve cinsel kimlik sahibi olursa olsun herkesin benim kadar, sizin kadar yaşam hakkı ve yaşam özgürlüğü vardır. Ve Türkiye Cumhuriyeti, laik bir ülkedir” görüşüna aktardı.

Baykal, “Ben, sizin yani Adnan Oktar’ın, “kediciksiz” zamanlarını bilirim.  Size inanan mütedeyyin insanları tanırım; vakti zamanında siyasi parti çalışmalarımızda “Yahudilik ve Masonluk” kitaplarını tanıtan, bugün ise birer kedicik olan İmam Hatip mezunu genç kızları tanırım. Bir gün dahi kendilerini kıracak bir sözüm olmamıştır. Tek temennim, bir gün gerçeği görmeleridir” dedi.