İktidarsızlık Sorunu İçin Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

İktidarsızlık Sorunu İçin Mutluluk Çubuğu Ameliyatı

Erkeklerde görülebilen sertleşme bozukluğu durumlarında uygulanan tedavilerden biri mutluluk çubuğu adıyla bilinen penil implantlardır.

Erkeklerde görülebilen sertleşme bozukluğu durumlarında uygulanan tedavilerden biri mutluluk çubuğu adıyla bilinen penil implantlardır. Cerrahi yöntemler içinde yer alan  penil implant ve penil protezler sertleşme bozukluklarında ilk başvurulması gereken tedavi olarak görülmemelidir.  

Cerrahi yöntemlere başvurulmadan önce ereksiyon hapı ve vakum cihazları denenmelidir. Sonuç alınamadığı takdirde enjeksiyon tedavisi işe de yarayabilir. Bunların hiç birinden sonuç alınamazsa mutluluk çubuğu uygulamasına geçilmesi düşünülebilir. Ancak bu tedavinin geri dönüşü olmaması nedeniyle karar alınmadan önce iyi bir araştırma yapılmalı ve iyi düşünülmelidir. 

Mutluluk Çubuğu Kararı Hakkında 

Cerrahi yöntemler dışındaki tedavi seçeneklerinden sonuç alınamadığı takdirde penil implant ve penil protezler ciddi olarak düşünülebilir. Unutulmaması gereken konu mutluluk çubuğu adı verilen penil implant tedavisinin geri dönüşünün olmamasıdır. Bu nedenle ameliyat kararı alınmadan önce uzman hekimler tarafından hastanın tam olarak aydınlatılması şarttır. 

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nedir?

Penis içinde süngerimsi bir doku bulunur. Sertleşme bozukluklarının tam olarak giderilmesi için bir ameliyatla bu süngerimsi doku, şişirilebilir silindirlerle değiştirilir. Bu ameliyat bir saat kadar sürer. Tüm penil protez ameliyatlarında mutluluk çubuğu adı verilen silindirler vücudun içine tam olarak saklanır. Dışarıdan böyle bir ameliyat geçirildiğinin anlaşılması mümkün değildir. 

Mutluluk çubuğu ameliyatı olmuş erkekler istedikleri her zaman cinsel ilişkide bulunabilir. Cinsel ilişki sıklığını da istedikleri gibi belirleyebilirler.

Penis Protezi Ameliyatı Nasıl yapılır? 

Mutluluk çubuğu da denilen penil protezi ameliyatları tam anestezi altında yaklaşık bir saatlik bir sürede yapılır. Üç farklı penis protezi içinde hangisinin uygulandığı ve cerrahın mesleki uygulamaları penis protezi ameliyatının gidişatını, süresini ve şeklini etkileyebilir. 3 parçalı şişirilebilir penil protezin vücuda yerleştirilmesi için penisin üzerinde, karnın alt tarafından ve skrotumda küçük kesiler yapılır ve yerleştirme işlemi gerçekleştirilir. 

Bu ameliyatlarda vücuttan herhangi bir doku çıkarılmaz. Fazla bir kan kaybı da olmaz. Doktorun tavsiyesi de alınmak şartıyla penis protezi ameliyatı olan kişiler aynı gün taburcu olabilir. Penil protez ameliyatından sonraki 3-4 haftalık sürede penis ve skrotumda ağrı, şişkinlik, morarma gibi şikayetler yaşanabilir. Ameliyattan 4-8 hafta sonra cinsel ilişkiye girmek mümkün olabilir. Ameliyat olan kişiler normal bir cinsel hayat yaşayabilir. 

Penis Protezi Ameliyatından Sonra Cinsel Yaşam

Ameliyat sonrasında hızlı bir iyileşme gerçekleşir. Genellikle 6-8 hafta geçtikten sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Bu konuda kontrolü gerçekleşmeli ve onay alınmalıdır. Bazen iyileşme hızlı olur ve penis protezi ameliyatı olan kişinin doktor muayene sonuçları daha erken dönemde ilişkiye girmesine müsaade edebilir. 

Tek parçalı bükülebilir protez tiplerinin kullanımında ufak problemler yaşanabilir ve dışarıdan belli olabilir. Çünkü bu penis protezi türü sürekli sert kalır ve ereksiyon halinde görüntüsü verir. Ancak bu modellerin en yüksek eğilme açısına sahip olması nedeniyle hastalar zamanla pratik kazanacak ve penislerini saklama imkanı bulacaktır. 

İletişim Sayfası

Sertleşme bozukluğu tedavileri hakkında bilgi almak için https://www.mutlulukcubugu.com/iletisim/ adresindeki iletişim bilgileri kullanılarak yetkililere ve uzman doktorlara ulaşılabilir.