Kısır ve çay saatlerinin vazgeçilmezi... Patates salatasının çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo

Kısır ve çay saatlerinin vazgeçilmezi... Patates salatasının çok daha lezzetli olmasını sağlayan tüyo

Patates salatası yaparken bilmeniz gereken **aşçılık** sırları

Bu tüyoları uygulayarak, klasik patates salatanızı çok daha lezzetli hale getirebilir ve misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Patates salatası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kısır ve çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Ancak, patates salatasını daha da lezzetli hale getirmek isteyenler için birkaç tüyo vermek istiyoruz.
 

Fırınlanmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 boy büyük patates
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 demet dere otu
  • 1 şişe hazır köz kapya biber turşusu
  • 1 şişe kornişon turşu
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tane limon

Fırınlanmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın göz kararı pul biber tuz kekik ve yağ ile harmanlayıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye düzeltin ve fırında 200 dereceyle kızarsan hafif kıtır olana dek pişirin.
  2. Yeşil soğan dere otu kapya turşu ve konşidonları minik minik doğrayın. Limon sıkın soğuyan patateslerle karıştırın afiyet olsun.

Patates salatasının sosu da oldukça önemlidir. Sosa mayonez, yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca, ince kıyılmış yeşillikler ve rendelenmiş havuç da salatanıza renk katacaktır.
 Son olarak, patates salatasını servis etmeden önce en az birkaç saat buzdolabında dinlendirmek, sosun patateslere iyice işlemesini sağlayacak ve salatanızın lezzetini artıracaktır.

İlgili Haberler