Sabah tüketen yaşadı: Canan Karatay'da herkese tavsiye etmişti. 1 bardak tüketmek yetiyormuş

Sabah tüketen yaşadı: Canan Karatay'da herkese tavsiye etmişti. 1 bardak tüketmek yetiyormuş

Limonlu suyun faydaları duyanları şaşırtıyor

Sabahları limonlu su tüketmenin faydaları yıllardır tartışılmaktadır. Ünlü beslenme uzmanı Canan Karatay'ın da önerdiği bu uygulama, birçok kişi tarafından benimsenmiştir. Limonlu suyun sırrı, sabahları aç karnına tüketildiğinde vücuda sağladığı faydalardır.
 

Bir bardak limonlu suyun içerisinde bulunan C vitamini, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca limonlu su, sindirim sistemini düzenleyerek metabolizmayı hızlandırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Sabahları tüketilen limonlu su, vücudu toksinlerden arındırarak detoks etkisi yaratır ve cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.
 

CANAN KARATAY'IN AÇIKLAMALARI

Canan Karatay limonlu suyun sindirimi kolaylaştırdığını ve bağırsakların aktif çalışmasında faydalı olduğunu açıkladı. Öte yandan düzenli bir şekilde tüketildiğinde, yağ yakma sürecinde faydalı olabildiğini belirtti.

canankaray-2.jpg

Canan Karatay, limonlu suyun metabolizmayı hızlandırdığına değindi. Ayrıca fazlalık yağlardan kurtulma noktasında faydalı olabildiğini aktardı. Ek olarak limonlu suyun birçok farklı fayda sağladığını belirtti.

Öte yandan limonlu su sabahları aç karnına bir bardak tüketildiğinde, kilo verme sürecine fayda sağlayabiliyor. Nitekim kilo vermek için birikmiş ödemin idrar yolu ile atılmasında yardımcı olabiliyor. Bu nedenle söz konusu içeceği sabah tüketen adeta yaşadı bile denilebiliyor.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI

Limonlu suyun adeta sırrı ortaya çıktı. Zira sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabiliyor. İşte söz konusu faydalardan bazıları şu şekilde;

· Sindirime yardımcı olabiliyor

· Kilo verme sürecine faydalı olabiliyor.

· Karaciğere destek vererek, toksinlerin atılmasında yararlı olabiliyor.

· İdrar yolları enfeksiyonlarına karşı faydalı olabiliyor.

· Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde yardımcı olabiliyor.

· Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırabiliyor.

Not: Söz konusu içeceği, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.

Kaynak: Aksam.com.tr

İlgili Haberler