
Canan Karatay önerdiğinde birçok kişi burun kıvırmıştı. Köfteye meğer lezzet katıyormuş
Kuyruk yağı köfte harcına eklendiğinde köftenin daha lezzetli olmasını sağlıyor
Canan Karatay'ın önerisi birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılanmış olabilir. Ancak yapılan araştırmalar ve uzmanların görüşleri gösteriyor ki, kuyruk yağının köfteye lezzet kattığı konusunda haklılık payı bulunuyor.
Köfte yapımında kullanılan malzemelerin lezzeti ve besin değeri oldukça önemlidir. Kuyruk yağı, köfte harcına eklenerek hem lezzetini arttırabilir hem de besin değerini yükseltebilir. Kuyruk yağının içerdiği doymuş yağ asitleri, vitaminler ve mineraller sayesinde köftenin lezzeti ve besleyiciliği artar.
LEZZETLİ ANNE KÖFTESİNİN TARİFİ NASILDIR?
Gerekli Malzemeler
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
ANNE KÖFTESİ TARİFİ
Derin bir kaba soğan rendelenir.
Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.
Güzelce yoğrulur.
Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.
Yanına patates ve biber kızartıp servis edebilirsiniz.