Turşunuz çabuk mu bozuluyor? İşte turşunun lezzetini katlayacak ve bozulmasını önleyecek öneri

Turşunuz çabuk mu bozuluyor? İşte turşunun lezzetini katlayacak ve bozulmasını önleyecek öneri

Evde turşu hazırlarken bilmeniz gereken tüyo. Turşu böyle hazırlanırsa asla bozulmuyor ve lezzeti artıyor

Bu yöntemle hazırladığınız turşularınızın bozulma süresini uzatabilir ve lezzetini artırabilirsiniz. Ayrıca baharatlarla oynayarak kendi damak zevkinize uygun bir lezzet de elde edebilirsiniz. Deneyin, göreceksiniz ki turşunuzun lezzeti ve dayanma süresi artacak.

Turşunuzun çabuk bozulmasını önlemek ve lezzetini katlamak için kullanabileceğiniz pratik bir önerimiz var. Turşu hazırlarken aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz. Bu yöntemle turşunuzun daha uzun süre dayanmasını ve lezzetinin artmasını sağlayabilirsiniz.

İŞTE USTA USULÜ TURŞU TARİFİ

MALZEMELER


Lahana
Karalahana
Havuç
10 tane nohut
Biber
Kırmızı biber
Acur turşuluk salata
2 yemek kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kara biber
Taze nane maydanoz yarım limon

Su ölçüsü


2 kaşık tuz
1 bardak sirke
3 bardak su
1 kaşık şeker
1 kaşık limon tozu

maxresdefault-001.jpg

TARİF


Tüm malzemeleri güzelce yıkayın.
Lahanayı önce leğene koyarak tuzlayın üstüne öbür malzemeleri doğrayarak güzelce karıştırın.
Bidona önce nane,kişniş ,nohut koyun. Üzerine tüm malzemeleri ekleyin. Maydanozu en sona bırakın. Suyunu hazırlayın.
Suyunu üzerine dökün
Turşucuların en büyük püf noktası eski turşu suyunu 1 bardak ayırarak üzerine dökmek. Böyle yapınca mayalanıyor ve suyu harika oluyor.
25 güne kadar güneş görmeyen bir yerde bekletin.
AFİYET OLSUN!

Kaynak: Mynet.com, Youtube.com 

İlgili Haberler