‘İtiraflar başladı, kumpas çözülüyor’

‘İtiraflar başladı, kumpas çözülüyor’

‘FETÖ’cü çetenin tuzu da kokuttuğu, tuzdan kastın yargı olduğu’ kaydedilirken, Eski Başsavcı Cihaner’le 3. Ordu Komutanı Berk’e kurulan tezgâhın içinde HSYK ve Yargıtay üyelerinin de bulunduğu öne sürüldü.

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, “Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi davalarda kurdukları tezgâhı biliyoruz. Deniz Kuvvetleri’ni çökertmek için kurdukları kumpası, önünü kesmek istedikleri generallere attıkları iftiraları ortaya çıktı. Şimdi yavaş yavaş itiraf etmeye de başladılar” dedi.

Tezkan, ‘İtiraflar başladı, kumpas çözülüyor’ başlıklı yazısında, ‘Klasik sözdür. Denir ki; et kokarsa tuzlanır ya tuz kokarsa. FETÖ’cü çete tuzu da kokuttu. Tuzdan kastım yargı.. Toplumların adaletsizliğe, haksızlığa, uğursuzluğa karşı sığınacağı tek yer, tek güvenceydi’ diye yazdı. Tezkan, bugünkü yazısının ilgili bölümünde şu görüşleri dile getirdi:

“Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi davalarda kurdukları tezgâhı biliyoruz. Deniz Kuvvetleri’ni çökertmek için kurdukları kumpası, önünü kesmek istedikleri generallere attıkları iftiraları ortaya çıktı..

Şimdi yavaş yavaş itiraf etmeye de başladılar..

‘O TEZGAHIN ARKASINDAKİ ESKİ SAVCI ÖTMEYE BAŞLAMIŞ’

En büyük tezgâhlardan biri Erzincan’da kurulmuştu. O tezgâhın aktörlerinden eski savcı bülbül gibi ötmeye başlamış.. Eski Başsavcı Cihaner’le 3. Ordu Komutanı Berk’e kurulan tezgâhın içinde HSYK üyeleri, Yargıtay üyeleri de varmış. Zaten başka türlü olmaz..

Cihaner’in Fethullah yapılanması hakkında soruşturma açtığı için hedef tahtasına konulduğunu biliyorduk..

Saldıray Berk’e ise Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için kumpas kurulmuş..

Yargı kumpası..

Hep söylüyorum..

Büyük soruşturmalarda, topluma mal olan büyük davalarda bile bu kadar rahat tezgâh kurduklarına göre kim bilir küçük davalarda neler yapmışlardır. Kaç kişiyi işinden etmişlerdir. Kaç kişinin hayatını karartmışlardır. Kaç kişinin geleceğiyle oynamışlardır.

YARGININ KİLİT İSMİ

FETÖ’cü yargının kilit isimlerinden biri de İbrahim Okur’du..

Fethullahçı savcı ve hâkimlerin at koşturduğu, astıkları astık kestikleri kestik olduğu dönemde HSYK 1. Daire Başkanı’ydı..

FETÖ’cü savcıların hamisiydi..

17 aydır tutuklu. 17 aydır soruşturma tamamlanmamış. 17 aydır hakkında iddianame yazılmamış.

Hangi savcıyı, hangi amaçla hangi göreve getirdiklerini, hangi hâkimin ayağını kaydırdıklarını, kimleri tehditle sindirdiklerini en iyi bilen kişi..

Hakkındaki iddianame çıktığında tuzu nasıl kokuttuklarını ayrıntılarıyla öğreneceğiz..”