Kafasına yorgun mermi isabet etti!

Kafasına yorgun mermi isabet etti!

İddiaya göre, Taksim'de kafasına yorgun mermi isabet eden Mısır uyruklu Zahide Muhammed F. isimli kadın yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Taksim'de sokakta yürüyen Mısırlı turistin başına nereden geldiği belli olmayan 'yorgun mermi' isabet etti. Yaralanan kadın turist hastaneye kaldırıldı.

Mis Sokak üzerinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Sokakta yürüyen 30 yaşındaki Mısırlı Zahide Muhammed F, bir anda başında acı hissetti ve yere yığıldı. Kadının yardımına koşan çevredekiler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Uzaktan atıldığı için 'yorgun mermi' olarak adlandırılan kurşunun başına isabet etmesi sonucu yaralanan turist, olay yerine gelen ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Taksim'de geçen mayıs ayında da Cezayirli bir turist kadının başına yorgun mermi isabet etmişti.

YORGUN MERMİ NEDİR?

Yorgun mermi, havaya doğru ateşlenen herhangi bir merminin namlu çıkış hızını kaybettikten sonra yer çekiminin etkisiyle tekrardan hız kazanarak ama daha dengesiz bir şekilde yere düşmesidir. Ateşlenen herhangi bir mermi namludan çıktıktan sonra barutun yanmasıyla yaşanan patlamanın etkisiyle kuvvetli bir kinetik enerjiyle ilerlemeye başlar, bu aşamada merminin sahip olduğu doğrusal hızda ilerleme hali nedeniyle bu mermiye "Zinde Mermi" denir. Mermiler çıktıkları silahların namlu ve atış özellikleri, çap ve boylarının boyutları gibi faktörlerin etkisiyle belli bir mesafe ve hızdan sonra güçlerini kaybederek yer çekiminin etkisiyle düşüşe geçerler. İşte merminin tükenip dengesiz bir şekilde düşüşe geçtiği bu aşamadaki durumu "Yorgun Mermi" olarak tarif edilir.