Kalıcı Saç Ekimi Mümkün Mü?

Kalıcı Saç Ekimi Mümkün Mü?

Kalıcı saç ekimi mümkün mü?Değil mi? Gibi sorular sık bir şekilde merak ediliyor. Saç ekimi işlemi yaptırmak isteyen kişiler en çok da bu konuda araştırma yapıyor.

Kalıcı saç ekimi mümkün mü? Değil mi? Gibi sorular sık bir şekilde merak ediliyor. Saç ekimi işlemi yaptırmak isteyen kişiler en çok da bu konuda araştırma yapıyor. Çünkü herkes saç ekimi işlemlerinden kalıcı ve uzun soluklu sonuçlar almayı hedefliyor. Genel olarak tüm saç ekimi işlemlerinden kalıcı sonuçlar alınıyor. Ancak bu kalıcılık işlemin uygulanma şekline, doktorun uzmanlığına, işlem sonrası hastanın dikkatine bağlıdır. Bu detaylardan en az birini dikkate almamanız halinde etkin ve verimli sonuçlar almanız mümkün olmayacaktır.

Bazı saç ekim yöntemlerinin kalıcılığı %100 oranındadır. Bu yöntemler hem ülkemizde hem de dünya genelinde oldukça sık şekilde kullanılıyor. Yani işlemlerin kalıcılığı konusunda bir sorun olmasa da işlemin uygulanma biçimi bu noktada oldukça belirleyicidir. Eğer siz de kalıcılık hakkında detayları merak ediyorsanız tüm ayrıntıları içeriğimizde bulabilirsiniz. Saç ekimi işlemi nasıl yapılır? İşlemlerin kalıcılığı nasıl analiz edilir? Kalıcı saç ekiminde fiyatlar nedir? Bu ve benzeri tüm sorularınızın yanıtlarını hemen içeriğimizin devamından inceleyebilirsiniz.

Saç Ekimi Kalıcı Mı?

Saç ekimi işlemlerinin kalıcılık oranı çok merak ediliyor. Ancak bu konunun birden fazla faktöre bağlı olduğunu söylemek gerekiyor. Öncelikle operasyon sonucunun kalıcılığı kesinlikle tercih edeceğiniz doktorun uzmanlığı ile doğrudan ilişkilidir. Bunun yanı sıra işlem öncesi ve sonrası dikkat etmeniz gereken unsurlarla da ilişkilidir. Ancak genel olarak ‘Saç ekimi kalıcı mı?’ sorusuna direkt ‘Evet’ diye yanıt vermek mümkündür. Kalıcılık faktörünü etkileyen unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doğru saç ekimi kliniğini seçmeniz kalıcılık açısından çok önemlidir.
  • Uzman doktor seçimi yapmanız, doktorun alandaki başarısını analiz etmeniz de kalıcılık açısından oldukça önemlidir.
  • İşlemden önce dikkat etmeniz gereken unsurları yerine getirmeniz de kalıcılık oranını etkiliyor.
  • İşlemden sonra doktorun belirttiği direktiflere uymanız da yine saç ekimi sonucunun istediğiniz gibi kalıcı olmasında son derece belirleyicidir.

Tüm bu faktörleri dikkate alan kişilerin saç ekimi sonuçları oldukça kalıcıdır. Saç köklerinin doğru alınması ve uygulanması neticesinde sonucu ömür boyu bile kullanabilirsiniz. Alanında uzman doktorlar sektörde uzunzamandır yer alıyor. Bu nedenle de uzun süredir hizmet veren doktorların operasyon uyguladığı eski hasta yorumları size yardımcı olabilir.

Ayrıca Türkiye’nin bu konuda gayet de başarılı olduğunu unutmamalısınız. Doktorlarının geneli yurt dışı hastaları tarafından da sıkça tercih ediyor. Çünkü saç ekimi noktasında uzman doktor ve merkezlerin sayısı ülkemizde oldukça fazladır. Bu doktorlar ve saç ekimi merkezleri arasından seçim yaparak siz de kalıcı sonuçlara sahip olabilirsiniz.

Saç Ekimi Sonuçları En Erken Ne Zaman Görülür?

Saç ekimi işlemi yaptırmayı düşünen herkes işlemin sonuçlarını ne kadar zamanda göreceğini de merakla araştırıyor. Bu sonuçların net şekilde görülmesi de yapılan saç ekimi yöntemine ve iyileşme sürecine göre değişiyor. Köklerin oturması, köklerin uzaması ve iyileşme süreci sonucunda genelde hızlıca etkin sonuçlar görülüyor. Eğer alınan kökler çok sağlıklı ise yaklaşık bir hafta da bile kesin sonuçları görmeye başlayabilirsiniz.  Saç ekimi sonuçları operasyonun başarısı ile de doğrudan ilişkilidir. Ancak saç ekimi sonuçlarının kalıcılığını etkileyen farklı faktörler de mevcuttur. Bunlar:

  • Ailesel ve genetik faktörler,
  • Yaş faktörü,
  • Hastadaki saç dökülme oranı ve nedenleri,
  • Hastadaki donör kapasitesi,
  • Saç dökülme tipleri,
  • Hastanın kronik hastalık hikayeleri,
  • Operasyonu yapan doktorun tecrübesi,
  • Alınan greft sayısı,
  • Planlanan saç çizgisinin doğru olması,
  • Saç ekimi sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar,
  • İşlem sonrası verilen direktiflere hastanın uyması,
  • Uygulanan saç ekimi yöntemi kalıcı saç ekimi hikayelerinde tüm bu faktörlerin etkisi oldukça büyüktür.

En az bir faktörde sorun olması halinde bu durum saç ekim işleminin kalıcılığını olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle hem işlem öncesi hem de işlem sonrası kesinlikle detaylı bir araştırma yapmanızı ve her direktife uymanız öneriliyor.

Kalıcı Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi yaptırmak isteyen herkes fiyatları sık bir şekilde araştırıyor. Hastalar özellikle de yaptıracakları işlemlerde kalıcılık arıyor. Kalıcı saç ekimi fiyatları hakkında kesin bir fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Çünkü bu işlemin yöntemi, doktorun uzmanlığı ve saç ekim merkezinin popülerliği ile ilgilidir. Eğer çok popüler bir doktor ve merkezde işlem yaptırırsanız bu biraz fiyatların yükselmesine neden olacaktır.

Ancak kendi bütçenize hitap eden ve aynı zamanda gerçekten kalıcı sonuçlar veren işlemler de yaptırabilirsiniz. Bunun için kısa bir analiz ve araştırma işinize yarayacaktır. Özellikle Türkiye’de birden fazla doktor ve saç merkezi seçeneği bulunuyor. Bunlar arasından seçim yaparken fiyat, yorum, sonuç ve uzmanlık gibi kriterleri gözetmeniz sizin için faydalı olacaktır.