Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Günümüzde çoğu evde hem ısınma hemde sıcak su ve ocak için doğal gaz kullanımı ilk sırada gelir.

Günümüzde çoğu evde hem ısınma hemde sıcak su ve ocak için doğal gaz kullanımı ilk sırada gelir. Yaşam alanlarında doğal gazı kullanabilmek için gerekli olan en önemli cihaz ise kombidir. Bu cihazların ömrü 15 yıldan uzundur ve doğru kullanımla birlikte bu süre uzayabilir. Ayrıca en iyi verimi alabilmek için evinize en uygun kombiyi seçmeniz oldukça önemlidir. Cihazların kullanım tercihine ve yaşam alanlarının durumuna göre birden fazla çeşidi bulunur. Bu nedenle seçim yaparken bazı detaylar öne çıkar.

Kombi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Hangi kombi türünün sizin ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap vereceğini belirleyen bazı faktörler söz konusudur. Günlük sıcak su ihtiyacı, yaşam alanının büyüklüğü, halihazırdaki şebekenin su basıncı, boru tesisatı, evdeki radyatörlerin sayısı ve büyüklüğü, evde yaşayan kişi sayısı, maliyet, garanti süresi, güvenilirlik ve cihazın kaplayacağı alan gibi faktörler bu seçimi etkiler. Tüm bu bilgiler dikkate alındıktan sonra en uygun model seçilmelidir. Yoğuşmalı kombi nedir sorusu kombi almak isteyenlerin aklına gelen ilk sorulardan biridir. Yoğuşmalı kombilerde gaz; su buharı ve gaz olarak ayrıştırıldıktan sonra bacadan dışarı atılır. Bu sayede enerjiden tasarruf edilir. Enerji verimliliği açısından diğer modeller ile kıyaslandığında, yoğuşmalı modellerin bu konuda öne çıktığı görülür. Demirdöküm kombi gibi markalar arasında da seçim yapabilirsiniz.

b392eb97-4b2b-4b3e-b2fb-f2fb0e574d2f.jpeg

Kombi Çalışma Prensibi Nasıldır?

Direkt evdeki şebeke suyuna bağlanıp suyu ısıttığı için kısa sürede sıcak su sağlar. Bunların çalışma mekanizmasında ayrı bir su deposuna ihtiyaç yoktur. Su doğrudan şebekeden sağlandığı için musluk açıldığında gaz brülörü ateşlenir, ısı eşanjörü enerjiyi ısıtan suya aktarır ve su hızlı bir şekilde ısınır. Yoğuşmalı modeller; atık gazlardan ilave ısıyı çeker ve su buharını sıvı suya yoğuşturduğu için gizli buharlaşma ısısını geri kazandırır. Böylelikle daha verimli şekilde çalışır. Termodinamik kombi türleri ise elektronik modülasyon özelliği sayesinde daha az yakıt tüketir ve enerji tasarrufuna imkan verir. Hermetik kombi; içinde bulunduğu ortamın havasından bağımsız bir şekilde çalışır ve gerekli olan hava fan tarafından alınır.

Kombi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Bu cihazın kullanımının sağlamış olduğu çeşitli avantajlar söz konusudur. Bunlar:

  • Evinize uygun olan modeli seçerek hem daha iyi ısınabilir hem de elektrik faturasından tasarruf edebilirsiniz.
  • Su depolama tankı olmadığı için kompakt boyutlara sahiptir. Bu yüzden de fazla yer kaplamaz. Özellikle apartman dairelerinde ve alanın sınırlı olduğu yerlerde kullanıcılara alan tasarrufu sağlar. Hatta bazı modeller mutfak dolaplarının içine bile monte edilebilir.
  • Bu aletlerin montajı, yedek parçası ve bakımı sistem ve konvansiyonel kazanlara göre hem daha ucuz hem de daha kolaydır. 
  • Sıcak su doğrudan şebekeden alındığından düşük basınç sorunları nadiren ortaya çıkar.
  • Diğer bir artısı ihtiyacınız olan sıcak suyu size hızlı bir şekilde ulaştırmasıdır.
  • Yoğuşma teknolojisine sahip modeller, enerji israfını azalttığı için çevre dostudur.
  • Her biri farklı yakıt tüketimine sahip farklı türlerde üretildiği için ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun modele karar vermenize imkan tanır.
  • Bu cihazlar oldukça uzun ömürlüdür. Düzenli bakım yaptırarak cihazın uzun yıllar iyi bir performans sergilemesini sağlayabilirsiniz.

Kombi fiyatları; markaya, modelin sunduğu özelliklere ve cihazın boyutlarına bağlı olarak değişir. Ayrıca yoğuşmalı modeller diğer modellere göre daha verimli bir ısınma performansı sergilediği için yoğuşmalı kombi fiyatları da farklılaşır. Siz de eviniz için en verimli ve güvenilir kombi modellerini Koçtaş'ta kolaylıkla bulabilirsiniz. Birbirinden kaliteli modeller için Koçtaş'ın web sayfasını ziyaret edebilir, geniş ürün yelpazesi ile ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olan cihazı avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.