Meğer psikolog değilmiş...

Meğer psikolog değilmiş...

TRT’de ‘psikoloji’ programları yaptırılan Zafer Akıncı’nın, fizik eğitimi aldığı ortaya çıktı. Başbakanlık İletişim Merkezi, Akıncı hakkında idari ve adli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

TRT 1’de, hafta içi her gün, ‘aile sorunlarına’ ilişkin program yapan Zafer Akıncı’nın, psikoloji eğitimi almadığı ortaya çıktı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizik bölümü mezunu Akıncı için, TRT’nin internet sitesindeki duyuruda, ‘Doktor’ bile denildiği görülüyor.

‘Gelişim psikoloğu’, ‘aile danışmanı’ ve ‘insan kaynakları uzmanı’ gibi birçok ‘unvan’ kullanan ve TRT’de hâlâ program yapmaya devam Akıncı için, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvuru yapıldı. Başvuruya cevap veren BİMER, Akıncı’nın sağlık meslek grubunun bir mensubu olmadığını kaydederek, Akıncı hakkında idari ve adli işlemlerin başlatıldığını ifade etti. BİMER tarafından gönderilen yazıda, Akıncı’nın izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiğinin tespit edildiğinin de altı çizildi.

BELGEYE SAHİP DEĞİL


Psikolog Dr. Uğurlu, Akıncı’nın çok uzun zamandır bu işi yaptığının altını çizerek, “Televizyonlara da ilk kez çıkmıyor. Psikologlar Derneği’nin bir meslek odası gibi yetkisi olmadığı için, bu tip durumlara müdahale edilemiyor. Ama Zafer Bey’in doktor olup olmadığı tartışmasından önce, yapılan çift terapisini ekranlara çıkarmak, etik mi değil mi sorusundan başlamak gerekiyor. Bu durum tamamen etik dışı. Akıncı yetkinliğini ispat edebilecek bir belgeye sahip değil” dedi.

SUÇLAMALAR YALAN ÇIKTI

Zafer Akıncı kendisi hakkında yapılan suçlamaları karalama kampanyası olarak gördü ve kabul etmedi. Akıncı'nın, Psikoloji alanında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Yüksek Lisans’ımı tamamladığı öğrenildi.