Meme Büyütme Ameliyatından 24 Saat Sonra Normal Yaşantıya Dönülebilir mi?

Meme Büyütme Ameliyatından 24 Saat Sonra Normal Yaşantıya Dönülebilir mi?

Meme büyütme, göğüslerinizin boyutunu büyütmek ve şeklini değiştirmek için meme implantları veya yağ transferi kullanarak uygulanan yaygın bir kozmetik cerrahi türüdür.

Meme büyütme, göğüslerinizin boyutunu büyütmek ve şeklini değiştirmek için meme implantları veya yağ transferi kullanarak uygulanan yaygın bir kozmetik cerrahi türüdür. Meme büyütme ameliyatı hakkında tüm detayları birlikte inceleyelim.

Meme Büyütme Nedir?

Meme dikleştirme ve meme küçültme operasyonlarının yanı sıra, son yıllarda oldukça popüler olan cerrahi işlemlerden biri de meme büyütme operasyonudur. Göğüs boyutunu büyütmek için farklı yöntemler kullanılarak yapılan cerrahi işleme meme büyütme operasyonu denir. Göğüs, meme implantları ya da vücut yağı kullanılarak büyütülebilir. Göğüslerinizin küçük olduğunu düşünüyorsanız, bir göğüsünüz diğerine oranla daha küçükse, yüksek kilo kaybı yaşadığınız için göğüslerinizin asimetrisi bozulduysa ya da daha birçok farklı nedenden dolayı meme büyütme ameliyatına başvurabilirsiniz. Bu işlem için güvenilir ve işinin ehli uzmanlarla çalışmak önemlidir. Meme büyütme ve dikleştirme işlemleri için Vanity Estetik hasta danışanlarına ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz. 

Meme Büyütme Ameliyatında Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Meme büyütme ameliyatında farklı implant çeşitleri ya da yağ yöntemi kullanılabilir. En sık tercih edilen implant çeşitleri aşağıdaki gibidir;

  • Tuzlu Meme İmplantları: Bu implantlar steril tuzlu su ile doldurulur. İmplant göğsünüzün içinde patlarsa, vücudunuz tuzlu suyu emer ve doğal olarak hiçbir zararı yoktur.

  • Salin Meme İmplantları: Bu implantlar steril salin (tuzlu su) ile doldurulur ve implantın daha doğal hissedilmesine yardımcı olan bir iç yapıya sahiptir.

  • Silikon Meme İmplantları: Bu implantlar silikon jelden yapılmıştır. İmplant patlarsa, jel kabuğunun içinde kalabilir veya göğsünüze sızabilir. Silikon implant yaptırırsanız, implantlarınızda herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için plastik cerrahınızı düzenli olarak ziyaret etmeniz gerekebilir.

  • Yuvarlak Meme İmplantları: Bu implantlar genellikle göğüslerin daha dolgun görünmesini sağlar. Şekilleri dolayısıyla tipik olarak memenizin görünümünü değiştirmezler.

  • Pürüzsüz Meme İmplantları: Bu implantlar, implant türleri arasında en yumuşak olanıdır. Pürüzsüz meme implantları genellikle memelerin diğer implantlara göre daha doğal görünmesini sağlar.

İmplant yöntemi haricinde vücudun belirli bölgelerinden yağ aldırarak da meme büyütme operasyonunu gerçekleştirebilirsiniz. Göbeğiniz, yan karnınız, sırtınız veya uyluklarınızdan alınacak yağlar, memelerinize transfer edilerek işlem gerçekleştirilir. 

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Ameliyattan önce cerrah, hastaya boyut ve yöntem seçimi konusunda yardımcı olur. Bunun için bir ön muayene gereklidir. Bu aşamada cerrah-hasta iletişimi çok önemlidir. Ön muayenede hasta ve doktor ameliyatın tüm detaylarına karar vermiş olur. Ameliyat öncesi alınacak ya da ara verilecek ilaçlar, beslenme düzeni gibi durumlar belirlenir. Ameliyat anında lokal anestezi kullanılabilir fakat hastalar çoğunlukla genel anesteziyi tercih ederler.

Anestezi sonrasında kesi işlemine başlanır. Kesi işlemi; meme altında, meme çevresinde veya koltuk altında yapılabilir. Hastanın anatomisi, implant tipi ve cerrah-hasta ilişkisi gibi faktörler doğrultusunda kesi seçimi yapılabilir. Kesi işleminin ardından implant ya da yağ gerekli alana yerleştirilir. Pektoral kasın altına ya da meme dokusunun arkasına yerleştirilebilir. Yerleştirme işlemi sonrasında kesiler dikkatli bir şekilde kapatılır ve cerrahi bantlar ile dikişler gizlenir. Böylece meme büyütme ameliyatı tamamlanmış olur. 

Meme Büyütme Ameliyatı Sonra İyileşme süreci Nasıldır?

Her vücut birbirinden farklı olduğu için iyileşme süreci de farklılık gösterir. Fakat ameliyat sonrasında genel olarak ağrı, yorgunluk, mide bulantısı ve göğüslerde aşırı hassasiyet gibi yan etkiler gözlemlenir. Meme büyütme ameliyatından sonra birkaç saat boyunca sırt üstü pozisyonda dinlenmeniz gerekir. Bu süre boyunca ağrı kesiciler ile ağrılar dindirilir. Ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra ağrılar azalmaya başlar. Göğüslerde oluşan şişlik ve morluklar giderek azalır ve hatta yok olabilir. Bu aşamada herhangi bir komplikasyon gelişip gelişmediği konusunda muayene olunabilir. 

Ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra göğüsleriniz istediğiniz görüntüye kavuşmalıdır. Bu süre zarfında normal aktivitelere geri dönebilirsiniz. Tam bir değerlendirme yapabilmek adına yeniden bir cerrahi kontrol gerçekleştirmek mantıklı olacaktır. Hayal ettiğiniz göğüslere ulaşmak için Vanity Estetik Hastanesi’nii tercih edebilirsiniz.