Online Yapılabilen Sigortalar Nelerdir?

Online Yapılabilen Sigortalar Nelerdir?

Sürprizlerle dolu olan hayatın kötü sürprizlerine net cevaplar verebilmenin en iyi yolu sigorta yaptırmak olabilir.

Trafik sigortasından kasko sigortasına, deprem sigortasından yangın sigortasına pek çok branşta online sigorta hizmeti satın almak ve anında sigortalı olmak mükemmel bir korunma yöntemi olabilir. Günümüz dünyasında pek çok hizmete uyarlanabilen online işlemler sigorta sektöründe de kendisine oldukça geniş bir yer bulmaktadır. Sigortam.net platformunda pek çok örneği bulunan online sigorta işlemleri arasında trafik, kasko, tamamlayıcı sağlık, özel sağlık sigortası gibi sık kullanılan ve çok geniş kitlelere hitap eden sigorta türleri vardır.

Online Sigorta ile Diğer Sigorta Poliçeleri Arasında Fark Var mı?

Herhangi bir branştaki sigorta poliçesini online olarak düzenlemek ile bir acentenin fiziki ofisine giderek düzenlemek arasında poliçe kapsamı bakımından bir eksiklik veya farklılık yoktur. Aynı amaç için düzenlenmiş benzer teminatlarla oluşturulmuş bir poliçeye evden erişmek çok daha kolay ve konforlu bir işlem anlamına gelir. Ayrıca Sigortam.Net üzerinden yapılacak işlemlerde aynı anda çok sayıda sigorta şirketinin teklifine erişiyor olmak zaten başlı başına önemli bir kıyaslama imkanıdır. Sigorta sektörünün büyük şirketleri tarafından verilen teklifleri kıyaslamak ve birini online olarak seçebilmek kullanıcı için konforlu ve verimli bir süreçtir. Rekabeti tam olarak sağlayacak olan fiyat karşılaştırabilme avantajı ise başlı başına büyük bir avantaj anlamına gelir.

İşlemleri yaparken online sigorta teklifi al aşamasında girilen bilgiler ışığında talep edilen sigorta branşına ait teklifler dakikalar içinde ekrana gelir. Sigorta şirketlerinin tekliflerini karşılaştırmak, fiyat ve teminatları değerlendirmek, yani bir tüketici için en kapsamlı araştırmayı yapmak artık son derece kolay bir hale gelmiştir. Nihai karar verildiğinde sigortayı hemen satın almak ve güvenceyi anında başlatmak mümkündür. Bu şekilde rahatça ve rekabete açık bir şekilde yapılan sigorta işleminin diğerlerinden farkı sadece kolaylığıdır.

Bir örnek teşkil etmesi bakımından online sigorta kapsamında yaygın kullanılan kasko sigortası işlemlerine göz atalım. Araca ve sahibine ait bilgiler girildikten sonra çok sayıda sigorta şirketinin teklif ettiği fiyatlar ve teminat kapsamları açık olarak sunulur. Burada en uygun fiyat her zaman en mantıklı tercih olmayabilir. Poliçe ile sunulan teminat türleri, söz konusu teminatların kapsamı, ilave hizmetlerin türü ve sayısı gibi pek çok parametrenin karar verme aşamasında dikkate alınması gerekir. Bu karşılaştırmalar doğru ve ihtiyaca uygun şekilde yapılmadığında herhangi bir hasar durumunda önemli maddi kayıpların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu karşılaştırma sayesinde kişisel olarak ihtiyaç duyulmayan bir teminat için para ödenmesinin önüne geçilmiş olur. Uygun poliçenin seçilmesinin ardından kasko sigortası hemen başlatılır ve poliçe e-mail yoluyla anında kişiye ulaşır.

Online Olarak Yapılabilecek Sigorta İşlemleri

Günümüzde birçok branşta online sigorta hizmeti verilmektedir. Sağladığı avantajlar nedeniyle tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edilen online işlemlerin giderek artan bir hacme ulaşması şaşırtıcı değildir. Aracıları ortadan kaldırması, günün her saatinde sıra beklemeden erişim imkânı, fiyatları ve teminatları kendi rahat ortamında karşılaştırabilme fırsatı, teklif edilen poliçelerden dilediğine karar verebilme şansı gibi pek çok önemli unsur online sigorta işlemini cazip hale getirir. Günümüzde zorunlu trafik sigortası, kasko sigortası, zorunlu deprem sigortası (DASK), özel sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası, evcil hayvan sigortası, konut sigortası gibi oldukça geniş bir alanda online sigorta işlemi yapılabilmektedir. Ayrıca evim güvende sigortası ile evleri hırsızlıktan su basmalarına pek çok teminata kavuşturmak ve yine aynı şekilde mobil cihazları pek çok riske karşı online olarak sigortalamak mümkündür.