Özdemir'in avukatı: Türkiye'de hakimler var

Özdemir'in avukatı: Türkiye'de hakimler var

CHP'li Banu Özdemir'in tutukluluğu ile ilgili bugün flaş bir gelişme yaşandı.

İzmir'de cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' marşı çalınması sonrası olaya ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve tutuklanan CHP İzmir Eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. 

Önceki gün Özdemir'in avukatları tarafından tutukluluğuna yapılan itirazın adli makamlarca reddedilmesinin ardından dava 50.Asli Ceza Mahkemesi'de görülmeye başlandı. 

Davada Özdemir için tutuksuz yargılanma kararı çıktı. Özdemir gün içinde Aliağa Şakran Cezaevi'nden tahliye edilecek. 
 

Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ sosyal medyadan, “Müvekkilim Banu Özdemir'in tensiple birlikte tahliyesine karar verildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Türkiye'de hakimler var!!!” notunu paylaştı.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA 


Yurt Gazetesi'ne konuşan Özdemir'in Avukatı Süleyman Karadağ, "İtiraz talebimiz reddedilmişti ancak daha sonra 50’inci Asli Ceza Mahkemesi davası açılmıştı. Dava açıldıktan sonra mahkemenin tensip kararı ile birlikte tekrar değerlendirmesi gerekiyor. Biz de ona güvenerek tensip kararını bekliyorduk. AİHM’e başvurmak için bu kararın sonucunu bekliyorduk. Sonuç beklediğimiz gibi oldu. Bundan sonra davayı görecek olan Asli Ceza Mahkemesi tahliye kararı verdi. Bundan sonraki süreçte müvekkilim tutuksuz yargılanacak. Birkaç saat içinde Şakran Cezaevi’ne gidip Banu Hanım’ı alacağız" dedi.