Sahte psikologluk yaptılar... 5 yıl hapis isteniyor

Sahte psikologluk yaptılar... 5 yıl hapis isteniyor

Ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen bir psikolojik danışma merkezi sağlık müdürlüğü tarafından kapatıldı. Danışmanlık merkezinin sahibinin yanı sıra burada görev yapan 5 psikolog hakkında “Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun”a aykırılıktan dava açıldı. Ruhsatsız merkezde çalışan psikologlar, merkezin ruhsatsız oluşundan haberleri olmadığını ileri sürdü. Ofiste sekreter olarak çalışan kişinin, iş yerinde "Anne-Çocuk eğitimleri ve seminerleri" verdiği ortaya çıkt

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Bakırköy Kartaltepe’de bulunan ve tabelasında ‘psikoloji merkezi’ ibaresi bulunan bir iş yerinde denetleme yaptı. Yapılan denetimde G.S. adına kayıtlı iş yerinde part-time danışmanlık hizmeti verildiği görülürken, iş yerinin Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, belediye veya herhangi bir kurumdan alınmış iş yeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı tespit edildi.

SEKRETER SEMİNER VERMİŞ!
Denetimler sırasında merkezde sekreter olarak çalışan M.S.'nin iş yerinde “Anne-Çocuk eğitimleri ve seminerler” verdiği öğrenildi. Öte yandan P.H., A.K., A.S., T.K., N.B.K., H.A., A,E.U., Ü.Ç., isimli kişilerin part-time psikolog olarak çalıştıkları tespit edildi.

MÜHÜRLENDİ KONU SAVCILIĞA TAŞINDI
Psikolojik danışmanlık merkezi mühürlenip kapatılırken savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Merkezin sahibi olarak görünen G.S. ve merkezde psikolog olarak görev yapan A.S., A.E.U., N.F.B., T.K. ve Ü.Ç., isimli psikologlar hakkında “Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a aykırılıktan iki yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesine dava açıldı. Savcı, merkez ile ilgili adı geçen diğer şüpheliler P.H., H.A., A.K. hakkında 1219 sayılı Kanuna Aykırılık suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi

Davanın ilk celsesinde sanıklardan Ü.Ç., savunmasında” Ben suçlamayı  kabul  etmem. Yönetim danışmanı olarak çalışırım. Dava konusu iş yeri ile ilgim yoktur. Psikoloji üzerine master ve yüksek lisansım vardır. A. hanımı eğitimlerden tanırım. Kendisi ile iş yerine kurumsal yönetim danışmanlığı vermek için konuşmuştuk. Fakat böyle bir hizmet vermedim. Hayatımda hiçbir zaman psikolog veya psikiyatr olarak görev yapmadım.” dedi.