Şehit askerlerin naaşları bulundu

Şehit askerlerin naaşları bulundu

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan ancak naaşlarına ulaşılamayan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın naaşlarına Afrin merkezinde kontrolün sağlanmasının ardından ulaşıldı. Şehit askerlerin naaşları Türkiye’ye getirildi.

Afrin'de 23 Ocak'ta şehit düşen ve Zeytin Dalı Harekatı'nın 2. şehidi olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın cenazesi teslim alındı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehidin cenazesi bugün memleketi Ankara'ya getirildi.

Emekli astsubay Canpolat ve Sevim Usta'nın oğlu şehit Oğuz Kağan Usta'nın cenazesi yarın öğle namazı sonrası Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak

Zeytin Dalı Harekatı'nın 2. gününde Piyade Üsteğmen Usta ile birlikte şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın naaşı da bulundu. Şehit Muratdağı'nın cenazesi yarın düzenlenecek törenle Garnizon şehitliğinde toprağa verilecek.

Harekatın 4. gününde Usta ve Muratdağı, Ömer Uşağı bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu. Ancak iki askerin cenazesine bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle ulaşılamamıştı. Afrin kent merkezinin kontrol altına alınmasının ardından şehitlerin naaşları bulundu. Şehit Üsteğmen Usta ve Uzman Çavuş Muratdağı’nın cenazeleri Türkiye’ye getirildi. Şehitlerin cenazeleri yapılacak DNA incelemesinin ardından ailelerine teslim edilecek.