Türkiye'yi kışın ziyaret etme rehberi

Türkiye'yi kışın ziyaret etme rehberi

Türkiye'yi kışın ziyaret etmenin, popüler turistik mekanlarda kuyruklardan kaçınmak ve indirimli tekliflerden yararlanmak gibi bazı avantajları vardır.

Türkiye'yi kışın ziyaret etmenin, popüler turistik mekanlarda kuyruklardan kaçınmak ve indirimli tekliflerden yararlanmak gibi bazı avantajları vardır. Ancak tatilinizi kasım-nisan ayları arasında burada geçirmeyi planlıyorsanız, size birkaç tavsiyemiz ve gidilecek yerlerimiz var.

Türkiye'de kışın iklim

Türkiye'nin üç farklı iklim bölgesi vardır ve bu, devasa boyutu göz önüne alındığında hiç de şaşırtıcı değildir. Yani güney sahilinden ters istikamette Erzurum veya Bolsa'nın ünlü büyük tatil beldelerinde kayak yapılabilirken, Antalya ve Fethiye sahillerinde güneşlenebiliyor.
Şubat ve Mart genellikle yağışlı aylardır. Kapadokya ve İstanbul gibi bazı bölgelerde kar yağışı da alışılmadık bir durum değil. Bazı otellerin kapalı yüzme havuzları olsa da bu aylarda kostümünüze ihtiyaç duymanız pek mümkün değil.

Türkiye'nin Kalbinde Büyüleyici Kapadokya

Kapadokya'nın kış harikalarının hayranlık uyandıran ünü ve itibarı, onu en tuhaf destinasyonlarından biri olarak nitelendiriyor. Binlerce yıl önceki volkanik patlamalar, bugün harikalar yaratan manzara üzerine lav püskürttü. Yerel olarak peri bacaları olarak bilinen bu kayalıklar ve manzaralar, popüler yürüyüş yerleri listesinde üst sıralarda yer almaktadır. Bunun ötesinde, ziyaretçiler otantik bir mağara otelde kalarak bir hafta boyunca Çakmaktaşlar'da kalabilirler. Diğer aktiviteler arasında gün doğumunda sıcak hava balonu gezileri, Göreme'nin mağara kilisesinin açık hava müzesini keşfetmek ve yer altından ayaklarının altındaki büyük şehirlere inmek sayılabilir. Kayak tutkunları da Erciyes Dağı'nın yamaçlarına varmak için kısa bir yoldan sapmak ve Kayseri yakınlarında kalmak isteyebilirler.

Antalya, 7/24 açık


Kıyı şeridi boyunca ziyaret edilecek başlıca cazibe merkezleri Düden şelaleleri, ünlü Alkololoji müzesi, Manavgat şelalesi, Lara plajı ve dünyanın en iyi korunmuş Roma tiyatrolarından biri ile ünlü Aspendos harabeleridir.

Spa ve sağlık merkezlerinde birinci sınıf tedaviler için Antalya şehrini ziyaret ederken Belek'e otobüsle gitmenizi veya eski şehrin tarihi kalıntıları etrafında inşa edilmiş Lado'ya seyahat etmenizi öneririz.


İstanbul, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen destinasyonu


İstanbul, dünya çapında tarihsel olarak en önemli ve modern şehirlerden biridir. Tüm önemli turistik mekanlarla kısa bir şehir molası için üç gün yeterlidir ve başlamak için ideal bir yer, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin simge yapılarına ev sahipliği yapan Sultan Ahmet semtidir.


İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Asya ve Orta Doğu'daki eski uygarlıklara ait dünyanın en büyük eser koleksiyonlarından biridir. Eski Osmanlı konutlarının önemli bir metro su kaynağı olan Yerebatan Sarnıcı'nı da ziyaret edebilirsiniz.

İzmir: Ege Denizi'nin incisi


Tarih meraklıları, İstanbul'un Bizans ve Osmanlı tarihine alternatif bir bakış için İzmir'i seviyor. Gezilecek restore edilmiş yerler arasında iki katlı Celsius kütüphanesi, 25.000 kişilik geniş büyük tiyatro ve girift antik mozaikleriyle teraslı Roma evleri yer alır.


Şehrin eski kısmına göz atmanızı veya taze balık ve deniz ürünleri mutfağıyla saygın bir üne sahip sahil restoranlarında takılmanızı öneririz. Alternatif olarak, geceleri saçlarını açık bırakmaktan hoşlananlar, canlı müzik yapılan geleneksel Türk barlarını aramalıdır.


Türkiye turizmi hakkında diğer bilgiler


Bir gezi planlarken, doğru belgeleri ayarlamayı unutmayın. **iVisa.com** seyahatlerinizde vizenizi sorunsuz bir şekilde almanıza yardımcı olabilir. Başka bir ülkeyi ziyaret etmekle ilgili tüm sorularınızı cevaplayabilecek arkadaş canlısı seyahat uzmanları var.


Uygun bir ülkeden pasaportunuz varsa **iVisa.com** ile **Türkiye vizesi** için çevrimiçi başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru sürecinde bilgilerinizi gizli tutacaklardır.


Aşılanmamış tüm yolcular, kalkıştan üç gün önce negatif bir COVID-19 testi sunmalıdır. Ayrıca, aşılarınız tamsa, başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Bu [Turkey Visa for U.S. Citizens (Cost and Requirements)] makalesiyle daha fazla bilgi edinin.