Yağışlı hava kendini gösterecek!

Yağışlı hava kendini gösterecek!

Hava sıcaklıkları yarından itibaren birkaç derece düşecek.

Ocak ayına girmemize rağmen soğumayan hava yarın yurda giriş yapacak yağışlarla beraber birkaç derece düşecek. Meteoroloji’nin son dakika verilerine göre yarın batı bölgelerde kendini gösterecek yağışlar adım adım doğu bölgelere doğru ilerleyecek. Yağışlar iç ve yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar olarak görülecek ancak etkili bir kar yağışı beklenmiyor.

HAFTA SONUNA KADAR YAĞMUR!

İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm Türkiye yarından itibaren yağmurlu havanın etkisi altına girecek. Bulutlanan hava ve kendini gösteren yağışlarla beraber hava sıcaklıkları birkaç derece birden düşecek. Hafta sonunun ilk gününde yurdu parçalı bulutlu ve mevsim normallerinin üzerinde bir hava bekliyor. İşte 5 günlük haritalı hava durumu…

GÜNÜN HAVA DURUMU DETAYLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Anadolu’nun doğusu, Rize ve Artvin çevreleri ile zamanla Ege (Afyon hariç), Marmara’nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Akdeniz’in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.