Ölçüsünü tam olarak ayarlamanın yolu: Hayrabolu tatlısı böyle hazırlanmalıymış
Hayrabolu tatlısını bu ölçülerle hazırlayarak misafirlerinize veya sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ölçüleri tam olarak ayarlayarak lezzetli bir Hayrabolu tatlısı yapmak artık çok daha kolay!
Ölçüsünü tam olarak ayarlamanın yolu: Hayrabolu tatlısı böyle hazırlanmalıymış
Hayrabolu tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İncecik hamuru ve şerbetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ancak bu lezzetli tatlıyı hazırlarken ölçüleri doğru ayarlamak oldukça önemlidir. İşte Hayrabolu tatlısının tam ölçüleriyle nasıl hazırlanması gerektiği hakkında bilgiler:
MALZEMELER
- 400 gram tuzsuz beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 2 ade yumurta sarısı
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 1çay kaşığı karbonat
- 10 yemek kaşığı kaymak
- 10 yemek kaşığı tahin
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
- Üzeri için:
- 10 yemek kaşığı kaymak
- 10 yemek kaşığı tahin
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
TARİF
- Peyniri bir kaba alın ve elinizle iyice ufalayın, dilerseniz robottan da çekebilirsiniz.
- Ufaladığınız peynire 2 adet yumurtayı ve 2 adet yumurta sarısını ekleyip güzelce karıştırın.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve soğumuş olan kurabiyeleri şerbetin için atın.
- Bu şekilde tatlılarla beraber yaklaşık 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
- Şerbet tamamen soğuduktan sonra tatlınızı şerbetten alın, servis tabağına yerleştirin, üstlerini kaymak, tahin ve kırık cevizle süsleyip servis edin.
AFİYET OLSUN!
kaynak: mynet.com