Poğaçaya buğday unu yerine koyun, lezzetini tüm komşularınız konuşsun...
Lezzetli poğaça pişirmenin yolu : Birçok kişinin bu tariften haberi yoktu
Tüm bu püf noktalarıyla artık siz de lezzetli poğaçaları kolaylıkla evinizde pişirebilirsiniz. Eğer henüz denemediyseniz, hemen mutfağa girip bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.
Poğaça ustası Ahmet Hamdi Kan'dan mısır unlu poğaça tarifi ;
Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kıyır kıyır hamuru ve iç harcıyla herkesin favorisi olmayı başarmıştır. Ancak, lezzetli poğaça pişirmek herkesin harcı değildir.
İşte size, mutfakta ustalaşmış biri olarak, lezzetli poğaça pişirmenin püf noktaları.
MISIR UNLU POĞAÇA
2 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ (tereyağı veya zeytinyağı olabilir)
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (birinin üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu
Yapılışı:
Bir karıştırma kabında mısır unu, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın.
Daha sonra ortasını havuz gibi açarak içine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verin. Bir fırça yardımıyla üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün (isteğe bağlı olarak).
İsteğe göre üzerlerine susam veya çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).