10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi?

10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi?

İstanbul'da Iraklı bir öğrenci tarafından katledilen İbrahim Oktugan son yolculuğuna uğurlarken eğitim camiası da öfkeli... Bir çok sendika 10 Mayıs 2024 günü derslere girmeme, bir günlük boykot kararı aldı.

Türkiye 7 Mayıs'ta inanılmaz bir vahşeti yaşadı.

Eyüpsultan'da 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. kendisini okuldan attığını öne sürdüğü okul müdürüne silahla ateş etti. Y.K. kısa sürede yakalandı ve mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İbrahim Oktugan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken okulda ders yapılmadı.

İstanbul'da bir öğretmenin öğrencisi tarafından vurularak öldürülmesinin ardından, bugün eğitim sendikalarının genel başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Yusuf Tekin'le bir araya geldi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, toplantıda eğitim politikaları hakkında atılacak tüm adımların eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte, demokratik bir şekilde alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Eğitim-Sen ise hem bu cinayet ve hem de öğretmelere yönelik şiddete dikkat çekmek için bir karar aldı ve "Eğitim emekçisini değersizleştiren, itibarsızlaştıran, açık hedef haline getiren yaklaşım ve uygulamalara karşı 10 Mayıs Cuma günü İŞ BIRAKIYORUZ!" paylaşımında bulunarak 10 Mayıs 2024 günü derslere girmeyeceklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada 'iş bırakıyoruz' denildi.

vs.webp

Öte yandan Eğitim-Bir-Sen de sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak cuma günü tek günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

bd.webp

Yapılan açıklamada "Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, failleri caydırıp cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere kararlılığımızı yineliyor, eylem takvimimizi yeniliyoruz." denildi.

CUMA GÜNÜ OKUL TATİL Mİ?

Öte yandan şimdi gözler yapılan bu protestolar karşısında 10 Mayıs günü derslerin olup olmayacağında.

Sosyal medyada "Cuma günü tatil mi? Yarın okul var mı?" gibi sorular öğrenci gündemine oturdu.

Özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Okutgan’ın Irak’lı bir öğrenci tarafından öldürülmesinden dolayı eğitim camiasında tepkiler çığ gibi büyüdü.

Türkiye genelinde çok sayıda üyesi bulunan 10 sendikalardan bazıları 10 Mayıs 2024 Cuma günü işi bırakma eylemine gireceğini paylaştı.

Bu açıklamadan sonra akıllara soru ise yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği... 

"Cuma günü tatil olacak mı?" sorusu öğrenci ve velilerin merakla beklediği cevaplardan bir tanesi...

Sendikaların bu yöndeki açıklamasına rağmen henüz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.