15 Milyon TL'lik Ordu Botanik Parkı, otlağa dönüştü

Ordu'nun Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde 2016 yılında AKP'li belediyenin 15 milyon liraya mal ettiği ve 1 yıl sonra 'şehir hastanesi kurulacak' denilerek yıkılan 116 dönümlük Botanik Park, inek ve koyunların otlak alanı haline dönüşmüş durumda.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yanı sıra çevre örgütleri, 3 yıldır atıl bırakılan parka harcanan 15 milyonun 'çöpe gittiğini' belirterek sordular: "Bu alan ne olacak?"

Ordu'nun Altınordu ilçesi Eskipazar mevkiinde 2016 yılında AKP'li belediyenin 15 milyon liraya mal ettiği ve 1 yıl sonra 'şehir hastanesi kurulacak' denilerek yıkılan 116 dönümlük Botanik Park, inek ve koyunların otlak alanı haline dönüştü. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yanı sıra çevre örgütleri, 3 yıldır atıl bırakılan parka harcanan 15 milyonun 'çöpe gittiğini' belirterek sordular: "Bu alan ne olacak?"

Eskipazar mevkiinde AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında 116 dönümlük arazi üzerine Botanik Park inşa etti. Parka ağaçlar dikildi, yurttaşlar için kamelyalar yerleştirildi. Park, açılıştan 1 yıl sonra, 'şehir hastanesi kurulacak' denilerek kapatıldı ve söküldü. 15 milyon TL'ye mal edilen parkta 3 yıldır koyun ve inekler otluyor. Ordulu yurttaşlar, yağışlı havalarda parktaki yolların çamur, toprak alanların ise göle döndüğünü vurguladılar.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, iki hafta önce parkta incelemelerde bulunarak, "Harcanan 15 milyon TL çöpe gitti. Bu hastane de yapılmadı. Pandemi günlerinde Ordu’nun şiddetli şekilde hastaneye ihtiyacı var. AKP’nin Ordu’yu getirdiği hal bu noktada" diyerek tepki gösterdi. 

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Erdoğan'ın yerel seçimlerde Ordulular'a 16 milyona mal olan 'Botanik Park'ı hizmete sunduğunu söylediğini aktararak "Ordulular'a müjde verdi. 16 milyon TL'ye mal olan Botanik Park, maalesef 'şehir hastanesi yapacağız' diyerek yerle bir edildi. Adeta bir çöplüğe dönüştü" dedi.

Şehir hastanesinin de Botanik Park'ın alanı üzerine inşa edilmediğini hatırlatan Enginyurt, "Park, koyunların otladığı, insanların başıboş dolaştığı bir mezbeleye dönüştü. Botanik Park'a harcanan 16 milyon hakikaten ciğerimizi yakmakta, yüreğimizi sızlatmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı, Botanik Park yeniden değerlendirilmelidir. Botanik Park ne olacak? Bütün Ordulular bunu soruyor ve merak ediyoruz" diyerek Erdoğan’a çağrıda bulundu. 

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü ve ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak ve Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra da bölgeye giderek inceleme yaptılar.

Çevre derneklerinin temsilcileri, halkın parasıyla yapıldıktan 1 yıl sonra yıkılan Botanik Park'a harcanan 15 milyon TL'nin 'çöpe gittiğini', 3 yıldır da bölgede hayvanların otladığını vurgulayarak, parkın tekrar eski haline getirilmesini istediler. 

Görüntü Dökümü: 

-Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt

-CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel 

-Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak 

-ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül 

-Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra 

-Botanik Park'ın havadan görünümü
 

İlgili Haberler