2 yaşındaki bebeğe nitelikli cinsel istismar! Aile otopsi istemedi: Fasulye sırığına düştü diye yaz

2 yaşındaki bebeğe nitelikli cinsel istismar! Aile otopsi istemedi: Fasulye sırığına düştü diye yaz

6 Eylül'de Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne 'düştü' beyanıyla getirilen bebek yaşamını yitirdi. Bebeğin muayenesini yapan doktorlar durumdan şüphelendi. Aile ise otopsi yapılmasını istemeyerek olayı örtbas etmeye çalıştı.

Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne 6 Eylül'de, 'Balkondan düştü' denilerek adli vaka olarak getirilen 2 yaşındaki bebek, yaşamını yitirdi.

Gazeteci Hakan Gülseven, olaya ilişkin kendisine belirli bilgilerin ve fotoğrafların geldiğini belirterek sosyal medya hesabından tepki gösterdi ve bu olay ülke gündemine oturdu.

 

Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir'in haberine göre; raporlarda, bebek hastaneye ilk geldiğinde yazılan metinde "2 yaşındaki çocuk evinin balkonundan düşme beyanıyla acil servise getirildi. Gelişinde nabız ve tansiyon alınamadı. Yüzü soluk ve siyanoze görünümde idi. Genel durum kötü, bilinç kapalı. Göğüs havalanmıyor. Spontan solunum yoktu" ifadeleri yer aldı. 

Muayene raporunda ise "Cilt soluk görünümde, perianal bölgede fiili livata ile uyumlu ekimoz ve yırtık mevcuttu. Vajinal açıklık genişti" ifadeleri yer aldı.

Çocuğun otopsi raporunda da "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğü bilgisine yer verildi. İlgilenen doktorlardan biriyle ilgili ulaşılan ifadede ise, doktorun durumu ilgili kişilere bildirdiği ancak ailenin 'otopsi istemiyoruz, fasulye sırığına düştü diye yaz, tek görgü şahidi 5 yaşındaki ablası' dediği öğrenildi. İfadesine göre, çocuğa kalp masajı yapılırken de ailenin çocuğu götürmek istediği öğrenildi.

"ÇOK NET TECAVÜZ BELİRTİLERİ VAR"

Olayı sosyal medyadan ilk duyuranlardan biri olan gazeteci Hakan Gülseven, Cumhuriyet'e konuştu. Olayı, bilen bir arkadaşından öğrendiğini söyleyen Gülseven, "Bu yaşananların duyulmasını istiyoruz. Fotoğraflar geldi elimize. Doktor zaten bunun bir tecavüz vakası olduğunu söyledi. Aile otopsi yapılmamasını, normal defin olmasını istemiş. Çok net tecavüz belirtileri var. Cenaze şu an otopsiye verildi" ifadelerini kullandı.