212'lilere müjde! Gazeteciler aşılanmaya başlayacak

212'lilere müjde! Gazeteciler aşılanmaya başlayacak

Yeni tip koronavirüse karşı aşılama çalışmaları sürerken, basın mensupları için güzel bir haber geldi. 212 basın sigortalı olan basın mensupları için aşı randevuları açıldığı açıklandı.

Basın mensuplarına Coronavirus aşısı yapılmaya başlanıyor. 212 basın sigortası olan basın mensupları, aşı için randevu alabiliyorlar.

Basın mensupları randevu alırken Biontech ya da Sinovac aşılarından birini tercih edebilecekler.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINACAK?

Basın mensupları aşı randevularını MHRS ve e-Nabız üzerinden alabiliyorlar.  


“BAKANLIK BİZİ ARAYARAK KİM GAZETECİ, KİM DEĞİL DİYE SORABİLİR”

Daha önce akreditasyon sorunuyla karşılaşan ve 212 Sayılı Basın Kanunu kapsamına alınmayan yüzlerce internet medyası çalışanının kapsam dışında tutulması tepkilere neden oldu.

DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteciler arasında ayrım yapılmasına tepki göstererek, “Bütün gazeteciler aşılanmalı, bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa bu durum zalimliğe dönüşür” dedi. Eren şunları söyledi: “Zaten basın kartıyla ilgili büyük bir sorun yaşanıyor. İktidar istediğine basın kartı veriyor, istemediğine vermiyor. Bu aşıda da turkuaz kartı olan aşı olacak, olmayan aşı yapamayacak. Birincisi kayıtsız şartsız bu işi yapan sadece turkuaz basın kartı olanlar değil, internet sitelerinde de çalışan, aslında sadece muhabirlik, editörlük, kameramanlık yapan değil bunun yanı sıra teknik alanda da çakışan tüm meslektaşlarımız ayrımsız bir şekilde aşılanmalı. Sağlık Bakanlığı meslek örgütleriyle bağlantıya geçip kim gazeteci kim değil diye sorabilir. Bu iş turkuaz karta bağlı kalınırsa ayrımcılığın ötesinde bu durum zalimliğe dönüşür.”

TGS'DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI: AYRIMCILIĞA NEDEN OLMAYIN

Gazetecilerin aşıda öncelikli gruplar arasında yer almasının olumlu olduğunu söyleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Durmuş şunları söyledi: “Halkın doğru haber alma hakkı için gece gündüz çalışan gazetecilerin aşıda öncelikli hale gelmesi sevindirici. Bu karar olumlu ancak bu konuda bir ayrımcılık yapılmaması gerekiyor. İnternet medyasında çalışan gazeteciler de aynı işi yapıyor. Bu sebeple internet medyasında çalışan gazetecilerin aşıda öncelikli gruba alınması lazım. Sağlık Bakanlığı'nın çok hızlı bir şekilde karar alıp bunu uygulayabileceğini düşünüyorum. İnternet medyasındaki kurumlara yazılacak bir yazıyla bu sorun aşılabilir. Sağlık Bakanlığı'nın gazeteciler arasında ayrımcılığa neden olmaması gerekiyor. İnternet medyasında yasal bir düzenleme yok diye burada çalışan meslektaşlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”