Adalet Bakanı Tunç'tan İmralı açıklaması
DEM Parti, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısının ardından Adalet Bakanlığı'na Abdullah Öcalan'la görüşmek için başvuruda bulunmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç görüşme için yeşil ışık yaktı. Tunç "Uygun bir gün için çalışmamız olacak" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26 Kasım'daki partisinin grup toplantısında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan çağrısını yineleyerek, DEM Partililerin PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi gerektiğini belirtmiş ve “İmralı ile DEM arasında yüz yüze temas gecikmemeli” açıklamalarında bulunmuştu.
Bahçeli’nin bu açıklamalarının ardından DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşme yapmak için Adalet Bakanlığı'na yazılı başvuru yapmıştı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geçen hafta DEM Parti'nin Öcalan başvurusuna ilişkin "DEM Parti'nin görüşme dilekçesi geçen hafta Adalet Bakanlığımıza ulaştı. Makul bir süre içerisinde cevap verilecek" açıklamasını yapmıştı.
BAKAN TUNÇ'TAN YENİ AÇIKLAMA
DEM Parti'nin İmralı başvurusuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni açıklama geldi.
TBMM'de yeni açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uygun bir günün belirlenmesiyle ilgili bir çalışmamız var. Size sonucu bildireceğiz" dedi.