Ahmet Davutoğlu'ndan seçime ilişkin kritik açıklama: "Seçimi şu veya bu şekilde yönlendirmek isteyebilirler"

Ahmet Davutoğlu'ndan seçime ilişkin kritik açıklama: "Seçimi şu veya bu şekilde yönlendirmek isteyebilirler"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaklaşan seçim sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve seçimin bir takım güç odakları tarafından yönlendirilebileceğine dikkat çekti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"BENİM RAKİBİM ERDOĞAN DEĞİL"

Muhafazakar 710 STK'ya mektup gönderdiğini belirten Davutoğlu, “Sakın ha artık ‘kırılır yen içinde kalır demeyelim” dediğini belirtti. Gönderdiği mektuba ilişkin Davutoğlu, “Siyaset erdemini yitirdiği zaman onlara ‘durun' diyebilecek yapılar vardır… Siyasete gerektiğinde yön veren sivil düşüncenin oluştuğu yerler. Beni üzen, bütün birikimin sadece bir siyasi otoriteye itaat adına yerle bir olması. Onun için bu uyarıyı yaptım. 20 yıllık iktidar döneminde öylesine bir siyasal çürüme yaşandı ki hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Benim rakibim Erdoğan değil. Birbirimize rakip olmak zorunda değiliz. Bunu hasım haline dönüştüren Sayın Erdoğan'ın üslubu. Burada sorgulamaya çağırıyorum” dedi.

"'HAKLISINIZ AMA KONUŞAMIYORUM' DİYORLAR"

Davutoğlu, muhafazakar camiadan kendisine “Haklısınız ama konuşamıyoruz” denildiğini aktararak,  “Bugün o vakıfların başındakiler sorumluluklarından kaçamaz. Önümüzdeki 1-2 ay sadece bu muhafazakar camiaya değil her kesimden istişareleri yoğunlaştırarak devam ettirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevi ziyaretini olumlu ama geç bir adım olarak yorumlayan Davutoğlu, son günlerdeki cemevi saldırılarına da dikkat çekerek şunları söyledi:

DAVUTOĞLU, CEMEVİ SALDIRILARINA DEĞİNDİ

"Önümüzdeki kış yoksullaşmanın arttığı bir dönem seçime doğru giderken, Türkiye'nin önündeki 10-20 yılını esir almak isteyen aktörler çıkabilir. Nasıl esir alırlar? Bir iç gerilimle. Aynen 12 Eylül'e giderken, Kahramanmaraş olayları 79'un sonunda oldu."

"SİVAS, ÇORUM OLAYLARI GİBİ KRİTİK EŞİKLERDE"

"Çorum olayları, Sivas olayları gibi tam kritik eşiklerde… Birtakım odaklar, Türkiye'nin gerçek anlamda özgürlükçü, demokratik bir çizgide bir devlet haline kavuşmasını engellemek için bu seçimi şu veya bu şekilde yönlendirmek isteyebilirler."

"YOKSULLAŞMA, ENFLASYON, KİMLİK PROBLEMLERİ"

"İki şey aynı anda geldiğinde çok korkarım ve bunun gelmekte olduğunu görüyorum. Yoksullaşmayla, enflasyonla, kimlik problemlerini üst üste koyduğunuz zaman korkacaksınız!”

AHMET DAVUTOĞLU, DEVLET BAHÇELİ'YE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye seslenen Davutoğlu, “Buradan Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli'yi uyarıyorum. Kimlik çatışmalarını körüklemeyin, kutuplaştırıcı bir dil kullanmayın, kimseyi dışlamayın, ateşle oynarsınız! Enflasyonun yüzde 78'i bulduğu bir yerde bir de kimlik çatışması çıkarsa altından kalkamaz bu ülke. Bu kış, bu anlamda hepimizin teyakkuzda olması gereken bir dönem. Tayyip Erdoğan o anlamda doğru bir vakitte cemevine gitmiştir ama bu çizgiyi devam ettirmesi lazım” dedi.