AKP'de aynı başkan yine araç skandalıyla gündemde!

AKP'de aynı başkan yine araç skandalıyla gündemde!

AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün partinin bütçesiyle, değeri yaklaşık 1 milyon TL olan makam aracını şoförünün üzerine kaydettiği ortaya çıkmıştı. Öz’ün bundan önceki makam aracını da yine makam şoförünün üzerine kaydettiği iddia edildi.

AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün geçen hafta parti bütçesiyle satın aldığı makam aracını, partinin üzerine değil de makam şoförünün üzerine kaydettirdiği ortaya çıkmıştı.

İl başkanı Mehmet Emin Öz, 2020 yılında değeri yaklaşık 1 milyon TL olduğu belirtilen 25 ** 525 plakalı Skoda SuperB model makam aracı satın aldı. AKP İl Başkanlığı bütçesiyle alınan aracın il başkanlığı adına Mehmet Emin Öz’ün makam aracı olarak kullanılacağı açıklandı. Ancak aracın parti adına değil de makam şoförü Zafer Said Şimşek’in üzerine kaydettirildiği ortaya çıktı.

Mehmet Emin Öz, ilk ifadesinde bu skandalı doğrularken ikinci ifadesinde ilk ifadesinin kendisine ait olmadığını açıkladı. AKP Erzurum il yönetimindeki partililer ise skandalı doğruladı. Makam şoförü Zafer Said Şimşek ise “Ben bu konuda asla kimseye bir şey söylemek istemiyorum” dedi ve “Aracı parti bütçesiyle mi aldınız” sorusunu yanıtsız bıraktı.

İKİNCİ ARAÇ SKANDALI

2016 yılında AKP Erzurum İl Başkanlığı’na getirilen Mehmet Emin Öz'ün, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yaptığı dönemde, 2017 yılında alınan KİA Sorento model aracı yine parti adına kaydettirmesi gerekirken, makam şoförü olan Zafer Said Şimşek’in üzerine kaydettirdiği iddia edildi.

KİA Sorento model aracın soför Zafer Said Şimşek’in üzerine ait olduğu görülürken, yine AKP Erzurum il yönetimindeki isimler ikinci araç skandalını da doğruladı.