Akıncı Üssü davasında kararlar açıklandı!

Akıncı Üssü davasında kararlar açıklandı!

Akıncı Üssü davasında darbe girişimini Akıncı'dan yöneten siviller Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.

Akıncı Üssü Davası'nda 3 yıl süren yargılama sonucu, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz askeri darbe girişiminde yer aldığı belirlenen, aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda sanığa ağırlaştırılış müebbet hapis cezaları verildi.

15 Temmuz askeri darbe girişiminde, darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü ile ilgili 11 Ağustos 2017'de başlayan davada karar duruşması görüldü. FETÖ terör örgütü  üyesi sivillerle Ankara'da bombalama eylemleri yapan pilotların da arasında bulunduğu 365'i tutuklu 475 sanığın yargılandığı davada, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti kararını açıkladı. İddianamede savcı, sanıklar için "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Cumhurbaşkanı'na suikast" ve "kasten öldürme" suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.

Darbe girişimini yönettiği belirlenen siviller Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş ile Ankara'da bombalama eylemi yapan pilotlara yakıt sağlayan eski İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Polis Havacılık Dairesi'ni lazerle işaretleyen eski pilot binbaşı Mustafa Azimetli, 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Darbeci F-16 pilotlarını yönlendiren eski yarbay Hakan Karakuş da, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Fetullah Gülen ve sivil imam Adil Öksüz'ün de arasında bulunduğu 6 firari sanığın ise dosyasının ayrılması kararlaştırılmıştı.

Darbe girişimine katılan ve Hava Kuvvetlerinden atılan askerler eski yarbay Hakan Karakuş, eski yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz, eski binbaşı Mehmet Fatih Çavur, eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk, eski pilot yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, eski albay Veysel Kavak, eski yüzbaşı Ahmet Tosun,eski tuğgeneral Kemal Mutlum, eski tuğgeneral Recep Sami Özatak, eski albay Ali Durmuş,eski binbaşı Murat Bicil,  eski binbaşı Ali Karabulut’un aralarında bulunduğu çok sayıda saığa 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

475 sanıklı davada, darbe girişiminde yer alan askerlere, müebbet hapis cezaları verildi.