AKP'li Bakan Yanık: "2023'ten sonra Suriyeliler kalmayacak"

AKP'li Bakan Yanık: "2023'ten sonra Suriyeliler kalmayacak"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023'ten sonra ülkede Suriyeli kalmayacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'da esnaf ziyaretinde kendisine sorulan sığınmacı sorusuna yanıt verdi. 

BAKAN YANIK'A SURİYELİ SORUSU

Yanık, "Orada inşallah güvenlik tesis ettikten sonra kendileri de gitmek isteyecek, biz de göndereceğiz. Ancak şuanda oraya gönderecek bir yer yok. Mesela sadece Suriyelilerin can güvenliğini korumak değil, bizim sınır ötemizi korumak. Türkiye burada 5 milyon Suriyeliye sadece merhametinden dolayı bakmıyor. Bunu iyi bilmek lazım”

"BİRAZ DAHA DİŞİMİZİ SIKACAĞIZ"

Yanık sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Suriyeliler meselesinde en fazla külfet yaşayan bakanlıklardan birisi benim. Birisi de İçişleri Bakanlığı. Çünkü çocuk ve kadınlara çalışma yapıyoruz. Türkiye'nin sınır ötesi harekatında bir terör devleti kurulmasına engel olacaksak bu bedele katlanacağız. Amerika, 2 binden fazla konvoyla, tırlarla silah sevkiyatı yaptılar. Nereye gönderdiler, oradaki teröristlere gönderdiler. Biz onlarla orada mücadele ediyoruz. Suriye'nin kuzeyi YPG-PKK demektir. Şimdi peyderpey gönderiyoruz. Biraz daha dişimizi sıkacağız. 2023'den sonra bunların hiçbirisi kalmayacak"