AKP'liler sözlüğü karıştırdı! 'Sürtük'ü alkışladılar, 'Hanım kız'a tepki gösterdiler

AKP'liler sözlüğü karıştırdı! 'Sürtük'ü alkışladılar, 'Hanım kız'a tepki gösterdiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevirmeni hakkında "Hanım kızımız" ifadesini kullandı. AKP'liler küplere bindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevirmeni hakkındaki ifadelerinden dolayı AKP'li isimlerin hedefi olmaya devam etti.

1.jpg

BAKAN VARANK'A 'SÜRTÜK' HATIRLATMASI

CHP liderinin tercüman için kullandığı 'hanım kızımız' ifadesine karşılık "Rezilsin" diyen Bakan Mustafa Varank'a, sosyal medya kullanıcıları Erdoğan'ın sarf ettiği 'sürtük' ifadesini hatırlattı.

'Sürtük' ifadesi, sosyal medyada kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

ekran-goruntusu-2022-07-17-133406.jpg

CHP'Lİ KADINLAR: "ASIL REZİL 'SÜRTÜK'E ALKIŞ TUTANLAR"

CHP İstanbul İl Kadın Kolları da Bakan Varank’ın CHP liderine yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Twitter’dan yapılan açıklamada Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine yönelik kullandığı “sürtük” ifadesine atıfta bulunuldu ve “Türkiye rezili de rezilliği de iyi görüyor. Asıl REZİL ‘Sürtük’ kelimesine alkış tutup, ‘Hanım kız’ kelimesini aşağılayıcı bulandır…” denildi.

AKP'Lİ ÇELİK, KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak polemiğe dahil oldu. Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun görevi başındaki genç bir devlet görevlisini tehdit ediyor olması da utanç vericidir. Kılıçdaroğlu'nun küçümsemeye çalıştığı arkadaşımız yetenekli, ehliyetli ve görevinin bilincindedir. Görevini yapan birinin tehdit edilmesine asla izin vermeyiz" dedi.